Verkkouutiset

Turkulainen bussikuski käytti ajon aikana kännykkää. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

TS: Bussikuski raivostui kännykän käytöstä huomauttaneelle – ”Ajoi koko ajan päin h——iä”

Bussikuski kävi melkein huomauttaneen matkustajan ja tämän vaimon päälle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turkulainen bussikuski suuttui matkustajalle ja kävi tähän melkein käsiksi, kun matkustaja huomautti kuskille kännykän käytöstä ajon aikana. Asiasta uutisoi Turun Sanomat.

Bussissa matkustanut Timo Seppälä kertoo, että huomasi kuskin älypuhelimen käytön noustuaan tiistai-iltana linjan 59 bussiin Turun Kauppatorilla. Seppälän mukaan puhelin häiritsi selvästi kuskin keskittymistä, ja tämä muun muassa ajoi ohi reitiltään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kuski joutui erehdyksensä vuoksi kiertämään ylimääräisen kierroksen, joka suututti ainakin yhtä pois pyrkinyttä matkustajaa.

– Nainen huusi kuljettajalle, että päästä hänet ulos, Seppälä kertoo.

Seppälä kuvasi kuskin kännykänkäytöstä myös videon huomattuaan, että tämä vilkuili jatkuvasti älypuhelintaan. Vilkuilu jatkui koko 20 minuutin matkan ajan. Seppälä pitää kuskin toimintaa törkeänä.

– Aloin tarkkailla kuljettajaa, koska hän näytti tekevän jotain ylimääräistä ja ajoi koko ajan päin h——iä, Seppälä kommentoi.

Kahdeksan sekunnin pituisella videolla näkyy, kuinka kuski irrottaa katseensa tiestä kahdesti ja vilkuilee penkinrajassa olevaa älypuhelimelta vaikuttavaa laitetta. Videosta ei selviä, katsooko kuski videota vai käykö videopuhelua.

Myöhemmin Seppälä päätti ottaa asian puheeksi kuskin kanssa sen jälkeen, kun hän päätyi pari päivää myöhemmin saman kuskin kyytiin.

– Kysyin, onko normaalia, että kuljettaja katselee ajaessaan älypuhelinta. Kuljettajan naama meni ihan punaiseksi. Hän raivostui ja kävi melkein minun ja vaimoni päälle, Seppälä kertoo.

Turun kaupunkiliikenteen toimitusjohtajan Juha Parkkosen mukaan tapahtumaa aletaan selvittelemään kyseisen kuskin kanssa. Hän painottaa, että kännykän käyttö ajon aikana on tieliikennelain vastaista. Normaalin prosessin mukaan kuskille voidaan antaa aluksi varoitus.

Myös Turun joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte pitää tapahtunutta törkeänä asiakaspalvelurikkeenä. Asia selvitetään hänen mukaansa perin pohjin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)