Verkkouutiset

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen eduskunnan täysistunnossa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Timo Heinonen: Hallituksen rahan viskely on vastuutonta

Kansanedustajan mukaan hallituksella on käsi syvällä tulevien sukupolvien taskussa.

Hallitus julkaisi tänään esityksen vuoden toisesta lisätalousarviosta, jossa valtion velkaa lisätään noin 1,3 miljardia euroa. Uusi velka lisätään edellisen 7,6 miljardin euron päälle.

Kokoomuksen kansanedustajan Timo Heinosen mukaan “hallituksen rahan viskely on vastuutonta”.

– Puolustuksen ja turvallisuuden määrärahat ovat tietenkin ymmärrettäviä. Holtitonta velkarallia ei kuitenkaan selitä Venäjän hyökkäyssota tai edes pandemia.

– Yli kymmenen miljardia euroa menolisäyksistä on muuta kuin turvallisuuteen tai pandemiaan liittyviä, Heinonen toteaa tiedotteessa.

Heinosen mukaan hallituksella on “käsi syvällä tulevien sukupolvien taskussa”.

– Mitään suunnitelmaa velkaantumisen taittamiseksi ei ole. Seuraaville hallituksille jää mittava urakka hoitaa talous kuntoon.

Hallitus päätti budjettiriihessä poikkeuslausekkeesta, jonka perusteella osa menoista siirretään varsinaisen budjettikehysten ulkopuolelle. Edustaja Heinonen moittii poikkeuslauseketta väljästi määritellyksi.

Kansanedustajan mukaan oikeutus poikkeuksellisiin siirtoihin perustuu siihen, että kehysten ulkopuolelle siirrettävät menot on tarkkaan rajattu ja hyvin perusteltu.

– Nyt näyttää siltä, että poikkeus on kirjattu niin väljästi, että sen perusteella kehysten ulkopuolelle siirtoa voidaan perustella lähes minkä vain menon kohdalla.

Timo Heinosen mukaan julkiseen talouteen tarvitaan liikkumavaraa hyvinvointipalveluiden turvaamiseksi ja turvaksi tulevia kriisejä varten.

– Talouden kriisinkestokyky on keskeinen osa kokonaisturvallisuutta, hän toteaa.

LUE MYÖS: 

Hallitus esittää 2,3 miljardin euron määrärahalisäyksiä 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)