Verkkouutiset

Ukrainalainen Vika piirtää taululle lasten leikkihuoneessa Nihtisillan vastaanottokeskuksessa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Tilapäinen suojelu sotaa pakeneville ukrainalaisille jatkuu

Suomessa on tällä hetkellä noin 44 000 sotapakolaista Ukrainasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU:n yleisten asioiden neuvosto päätti tänään, että tilapäisen suojelun myöntäminen sotaa pakeneville ukrainalaisille jatkuu 4.3.2026 asti, kertoo sisäministeriö tiedotteessa.

Tilapäisen suojelun antaminen mahdollistaa sen, että suojelua voidaan tarjota rajatulle joukolle nopeassa ja turvapaikkamenettelyä kevyemmässä prosessissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

-On selvää, että tarve tilapäiselle suojelulle on edelleen olemassa. Olemme myös sitoutuneita sitä antamaan. Korostamme tarvetta yhteisille eurooppalaisille ratkaisuille ja yhteiselle lähestymistavalle, sanoo sisäministeri Mari Rantanen (ps.).

Tilapäinen suojelu perustuu EU:n tilapäisen suojelun direktiiviin, jotka otettiin käyttöön ensimmäistä kertaa 4.3.2022 sen jälkeen, kun Venäjä oli käynnistänyt hyökkäyssodan Ukrainassa.

Tilanne vaikeutunut Ukrainassa

Ukrainan sotilaallinen tilanne on vaikeutunut viime kevään aikana. Ukrainalaisten saapumisen EU-alueelle ennustetaan jatkuvan. EU-maissa jo oleskelevien tilapäisen suojelun saajien tilanteeseen ei ole olemassa selkeitä ratkaisuja ja suojelun tarve jatkuu.

Suomeen saapuvien ukrainalaisten määrä on pysynyt suhteellisen vakaana jo pidemmän aikaa. Ukrainalaiset ovat jättäneet Suomessa yhteensä noin 70 000 tilapäisen suojelun hakemusta. Hakemusmäärä on laskenut hitaasti.

Suomessa on tällä hetkellä noin 44 000 tilapäistä suojelua saavaa ukrainalaista. Loppujen arvioidaan palanneen takaisin Ukrainaan tai siirtyneen muualle EU-alueelle/EU-alueen ulkopuolelle.

Maahanmuuttoviraston ennakointiverkoston helmikuussa tekemän arvion mukaan Ukrainasta saapuu tänä vuonna Suomeen noin 8 000 – 12 000 ja ensi vuonna noin 5 000 – 10 000 tilapäisen suojelun hakijaa.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)