Verkkouutiset

Minskin kansirakenteiden tuhoja videolla. www.twitter.com

Tiedusteluarvio: Venäjän laiva tuhoutui ja sukellusvene kärsi katastrofaaliset vauriot

Ainakin kaksi venäläisalusta vaurioitui käyttökelvottomiksi Ukrainan iskussa.

Britannian sotilastiedustelun mukaan avoimista lähteistä saatavilla olevien tietojen perusteella Ukrainan ohjusisku Krimin Sevastopoliin aiheutti vakavia vahinkoja telakalla olleille venäläisaluksille.

Tiedustelun katsauksessa kerrotaan, että Roputsha-luokan maihinnousualus Minsk on lähes varmasti ”käytännössä tuhoutunut”. Päivitetyn Kilo-luokan sukellusvene Donin Rostovin taas kerrotaan kärsineen todennäköisesti ”katastrofaaliset vahingot”. Sukellusveneen saaminen takaisin käyttöön tulisi arvion mukaan viemään todennäköisesti vuosikausia ja maksamaan satoja miljoonia euroja.

Donin Rostovin menetys vie Venäjältä yhden sen Mustanmeren laivaston neljästä sukellusveneestä, jotka voidaan varustaa risteilyohjuksilla. Sukellusvenettä oli käytetty runsaasti iskuissa Ukrainaan ja aiemmin myös Syyriaan.

Molemmat vakavia vahinkoja kärsineistä aluksista olivat kuivatelakoilla. Brittitiedustelu pitää mahdollisena, että vaurioituneiden alusten poistaminen telakoilta tulee vaatimaan ainakin kuukausia. Tämän taas kerrotaan merkitsevän Mustanmeren laivastolle vakavia haasteita aluskaluston ylläpidossa. Telakoiden kärsimistä vahingoista ja niiden vaatimista korjauksista ei ole tarkkaa tietoa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)