Verkkouutiset

Ohjusiskun jälkiä Zaporižžjassa. AFP / LEHTIKUVA / KATERYNA KLOCHKO

”Terroristivaltio ampuu ohjuksia siviiliväestöön” – isku tappoi 25 ihmistä

Ukraina presidentti tuomits Venäjän hyökkäyksen siviilisaattueeseen Zaporižžjassa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi CNN:n mukaan, että Venäjän joukot, jotka tekivät ohjushyökkäyksen evakuointisaattueeseen Zaporižžjassa, ovat ”puhtaasti terroristeja”.

Venäläisten ampuivat ohjuksilla Zaporižžjasta perjantaiaamuna lähtevää siviilisaattuetta. Kuolleiden määrä on Ukrainan valtakunnansyyttäjänviraston mukaan noussut 25:een ja loukkaantuneita on noin 50, mukaan lukien lapsia.

– Terroristivaltio ampuu ohjuksia siviiliväestöön Zaporižžjassa, Mykolaivin alueella, Dnipropetrovskin alueella. Iskee Ukrainan alueisiin raketeilla ja lennokeilla, Zelenskyi sanoi.

– Miehittäjät ampuivat 16 ohjusta Zaporižžjaan ja sen ympäristöön pelkästään tänä aamuna. Sen voivat tehdä vain puhtaat terroristit, joilla ei pitäisi olla paikkaa sivistyneessä maailmassa. Ihmiset olivat jonossa lähteäkseen väliaikaisesti miehitetylle alueelle, hakemaan sukulaisiaan ja toimittamaan apua, Zaporižžjan alueellisen sotilashallinnon päällikkö Oleksandr Starukh sanoi.

Isku tapahtui kello 7.30 paikallista aikaa käytettyjen autojen torilla, jonne ajoneuvot olivat kerääntyneet ennen kuin ne lähtivät ylityspaikkaan Venäjän hallitsemalle alueelle etelämpänä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)