Verkkouutiset

Puolustusministeri Sergei Šoigu seurasi vapaaehtoisten koulutusta Etelä-Venäjällä 5. lokakuuta 2023. AFP / Russian Defence Ministry / handout / LEHTIKUVA

Terrori-iskusta tehdään syytä värväytyä Ukrainan sotaan

Venäjän puolustusministeriön julkaisu väittää, että suurin osa joka päivä värväytyneestä 1700 uudesta sotilaasta haluaa sotia kostaakseen terrori-iskun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisten vapaaehtoinen taistelutahto on huima, väittää Venäjän puolustusministeriön omistama Zvezda-julkaisu. Sen mukaan joka päivä noin 1700 ihmistä värväytyy taistelutehtäviin ”sotilaalliseen erityisoperaatioon”.

Viimeisten kymmenen päivän aikana värväytyneitä Venäjän kansalaisia väitetään olevan jo 16 000 ja kuluvan vuoden alusta 100 000.

Julkaisu väittää myös, että suurin osa värväytyneistä mainitsee nyt värväytymisensä syyksi halun päästä kostamaan Krokus-keskuksen terrori-iskussa surmattujen ihmisten puolesta.

Todellisuudessa näyttöä Ukrainan osuudesta 22. maaliskuuta tapahtuneeseen iskuun ei ole. Venäjän viranomaiset ovat väittäneet esimerkiksi, että jotkin terroriepäiltyihin liittyvät kryptovaluuttahavainnot osoittaisivat heidän saaneen rahaa Ukrainasta.

Jopa iskun tekijäksi ilmoittautunut terroristijärjestö Isis-K (Vilayat Khorasan) on ihmetellyt Venäjän lausuntoja. Islamilaisen ”valtion” julkaisu Al Naba kirjoitti pääsiäisenä venäläisen Novaja Gazetan mukaan, että koska Venäjä epäonnistui iskun estämisessä niin täydellisesti, ei sille ole jäänyt muita vaihtoehtoja kuin syyttää länttä.

Sekä Yhdysvallat että Iran varoittivat Venäjää terrori-iskusta useita viikkoja ennen sen tapahtumista. Yhdysvaltojen varoitusta presidentti Vladimir Putin nimitti kiristykseksi vain muutama päivä ennen iskun tapahtumista.

Venäläisittäin Ukrainaan taistelemaan värväytyvälle maksetaan melko hyvää palkkaa: viime lokakuussa värväytyneen minimipalkka kuukaudessa oli 204 000 ruplaa (noin 2050 euroa). Lisäksi maksetaan tehtäväkohtaisia lisäkorvauksia ja kertaluontoisia kannustinpalkkioita. Korvaus on yli kaksinkertainen verrattuna Venäjän keskipalkkaan, joka oli viime vuonna noin 74 000 ruplaa eli noin 741 euroa.

твой выбор, sinun valintasi, julistaa värväysmainos propagandavideolla. Julisteessa mainitaan summa 695 000 ruplaa (6900 euroa). / ZVEZDA TV
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)