Verkkouutiset

Valokuituverkkoja rakennetaan nyt erityisesti taajamien omakotitaloalueille. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

TE: Kilpailu valokuiturakentamisessa käy kuumana

Noin 1,4 miljoonaa suomalaista kotitaloutta on vailla valokuitua.

Valokuiturakentaminen käy tällä hetkellä kiivaana Suomessa, uutisoi Talouselämä. Yritykset kilpailevat nyt erityisesti kaupunkien taajamista ja omakotitaloista.

Kasvupotentiaalia on, sillä valokuituyhteyksien saatavuus kattaa tällä hetkellä noin 50 prosenttia suomalaisista kotitalouksista. Vertailun vuoksi Latviassa vastaava luku on 92 prosenttia, Ruotsissakin 85 prosenttia.

– Valokuiturynnistyksen kiivain vaihe kestää vielä 2–3 vuotta. Ratkaisutaistelut markkinaosuuksista käydään tänään, koska pian jäljellä on vain nyhräämistä ja rakentamisen häntiä pienillä alueilla, kertoo Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen.

Yritykset investoivat valokuiturakentamiseen ahkerasti tavoitellessaan markkinajohtajan asemaa. Yksittäisten yritysten investointien määrät liikkuvat sadoissa miljoonissa euroissa.

– Itse asiassa valokuiduttaminen on suurimpia infrahankkeita Suomessa juuri nyt. Alan lähivuosille ilmoittamat investoinnit ylittävät peräti puolitoista miljardia euroa, toteaa Valokuitunen-yrityksen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto Talouselämälle.

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)