Verkkouutiset

Helsinki Pride 2022 -tapahtuman puistopiknik järjestettiin Kaivopuistossa Pride-kulkueen päätteeksi 2. heinäkuuta 2022. LEHTIKUVA / SAARA PELTOLA

TE: Helsinki Pridelle kertynyt yli puolen miljoonan voitto

Julkiset toimijat ovat tukeneet tapahtumaa yli 1,9 miljoonalla eurolla vuosina 2019–2023.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsinki Pride -tapahtumaa järjestävälle Helsinki Pride -yhteisö ry:lle kertyi viime vuonna voittoa 513 000 eli yli puoli miljoonaa euroa. Asia ilmenee Talouselämän tekemästä selvityksestä.

Selvityksen mukaan julkiset toimijat ovat maksaneet avustuksia, kumppanuusrahaa ja muuta rahoitusta Helsinki Pride -tapahtuman tukemiseen ja sitä järjestävän Helsinki Pride -yhteisön ry:n toimintaan yhteensä yli 1,9 miljoonalla eurolla vuosina 2019–2023.

Tukijoiden joukossa ovat Helsingin ja Espoon kaupungit, Kela sekä sosiaali- ja terveysministeriön alainen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA), joka on myöntänyt avustuksia Veikkauksen varoista. Osasta tämän vuoden rahoista on tehty vasta myöntämispäätös.

Myös julkisesti omistetut yhtiöt ovat olleet rahoittamassa Helsinki Pridea. Näiden joukossa ovat esimerkiksi valtion omistama Alko ja Helsingin kaupungin omistama energiayhtiö Helen. Kumpikin yhtiöistä kieltäytyi kommentoimasta Priden rahoitukseen käytettyjä summia TE:lle.

Helsinki Pride -tapahtuman järjestämisen lisäksi Helsinki Pride -yhteisö tekee muun muassa ”sateenkaarierityistä sosiaali- ja nuorisotyötä” ja verkosto- ja vaikuttamistyötä. Yhdistys on kerännyt Helsinki Pride -tapahtumaa varten rahoitusta yhteistyökumppaneilta, joiden joukossa on niin yksityisiä yrityksiä, julkisia toimijoita kuin ammattiliittoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)