Verkkouutiset

Ukrainan panssaroitu ajoneuvo Lysytshanskin lähettyvillä. AFP / LEHTIKUVA / ANATOLII STEPANOV

Tänne hyökkääjä nyt iskee – Ukraina torjuu ”sabotaasiryhmiä”

Venäjän joukkojen kerrotaan etenevän kohti Lysytshanskin kaupunkia ukrainalaisten vetäydyttyä Severodonetskista.

Luhanskin alueen sotilashallinnon päällikkö Serhi Haydayn mukaan Ukrainan joukkojen on vetäydyttävä Itä-Ukrainassa sijaitsevasta Severodonetskista, kertoo CNN.

Hän kertoo, että Venäjän joukot suuntaavat hyökkäyksenä nyt viereiseen Lysytshanskin kaupunkiin sen eteläpuolella sijaitsevista Zolotesta ja Toshkivkasta.

– He ovat todella menestyneet joissakin asutuskeskuksissa, Hayday sanoo.

Hänen mukaansa hyökkääjän edetessä kohti Lysytshanskia venäläisten huoltolinjat venyvät, ja maasto on vaikeakulkuista. Siksi sitä on vaikea vallata heti.

Hayday kertoo, että venäläisten yritykset soluttautua kaupunkiin sabotaasi- ja tiedusteluryhmillä on torjuttu. Evakuoinnit ja sotilaallisen sekä humanitaarisen avun toimitukset kaupunkiin ovat käynnissä.

Itä-Ukrainassa on käyty rajuja taisteluita sen jälkeen, kun Venäjän asevoimat siirsi keväällä painopisteensä sinne. Donbassin taistelusta on tullut tykistön kaksintaistelu, joka aiheuttaa suuria uhreja molemmille osapuolille. Donbass koostuu Luhanskin ja Donetskin alueista.

Hayday kertoo Venäjän joukkojen tuhonneen suurimman osan Severodonetskin infrastruktuurista.

– Valitettavasti joudumme vetämään joukkomme [Severodonetskista]. Ei ole mitään järkeä jäädä tuhoutuneisiin asemiin usean kuukauden (yhteenottojen) jälkeen.

– Puolustajamme, jotka ovat siellä, ovat jo saaneet käskyn vetäytyä uusiin asemiin ja jatkaa taistelua sieltä käsin.

Haydayn mukaan Severodonetskin tilanne muuttui kestämättömäksi sen jälkeen, kun venäläiset pommittivat sitä ympäri vuorokauden useiden kuukausien ajan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS