Verkkouutiset

Osuma räjäyttää venäläistankin videolla. @DefenceU/twitter.com

Tankkien kaksintaistelu aivan lähietäisyydellä jäi videolle

Ukrainalaistankki selvisi kamppailusta voitokkaana.

Ukrainan puolustusministeriö on julkaissut X-somepalvelussa (entinen Twitter) alta löytyvän rankan videon ”panssarivaunujen kaksintaistelusta” rintamalla.

Ukrainan asevoimien 128. vuoristoprikaatin lennokkivideolla näytetään ukrainalaisen T-64BV-taistelupanssarivaunun ja Venäjän T-72B3:n kohtaaminen avoimessa maastossa.

Venäläisvaunu ajaa videolla peltoja halkovaa päällystämätöntä tietä. Ukrainan tankki on taas peltojen välissä olevan matalan puu- ja pensasrivin takana aivan vihollisensa vieressä. Seuraavaksi ukrainalainen tuhoaa venäläistankin aivan lähietäisyydeltä ammutulla laukauksella. Siitä, miten erikoiseen tilanteeseen päädyttiin, ei ole tietoa. On mahdollista, ettei venäläisvaunu yksinkertaisesti havainnut puiden takana olevaa ukrainalaista ennen kuin oli liian myöhäistä.

T-64BV on neuvostoaikaisen T-64-vaunun päivitetty versio. Tankki on varustettu reaktiivipanssaroinnilla ja modernilla optiikalla kuten passiivisella infrapunatähtäinjärjestelmällä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)