Verkkouutiset

Julkaistulla videolla moottoroidut ukrainalaisjoukot etenevät Hersonin alueella viljapelloilla. (Kuvakaappaus videolta. Telegram/hueviyherson)

”Tämä prosessi ei ole nopea, mutta päättyy Ukrainan voittoon”

Volodomyr Zelenskyin sotilaallinen neuvonantaja korostaa, että Hersonin alueen hyökkäyksessä kyse ei ole pikaoperaatiosta.

Ukrainan presidentin sotilaallinen neuvonantaja Oleksi Arestovytš vahvistaa Telegramissa, että Ukraina on aloittanut ”hitaan operaation” maan eteläosan takaisinvaltaamiseksi.

– Tänään alkoi aktiivivaihe etelän vapauttamisessa venäläistunkeutujien käsistä. Tämä on suunniteltu hidas operaatio vihollisen jauhamiseksi, jotta voimme säästää sotilaidemme ja siviileidemme henkiä.

Arestovytš sanoo, että ”moni haluaisi nähdä laajan hyökkäyksen, jossa joka tunti tulisi ilmoitus armeijamme takaisinvaltaamasta asutuskeskuksesta”.

– Mutta me emme taistele niin. Kyllä, voimavaramme ovat rajalliset. Emme taistele leveillen ja suurin fraasein kuten vihollisemme. Me taistelemme asiamme puolesta. Ja tämä vaatii aikaa ja yritystä.

Arestovytš kehottaa ukrainalaisia kärsivällisyyteen.

– Tämä prosessi ei tule olemaan erittäin nopea, mutta se tulee päättymään siihen, että Ukrainan lippu heiluu jokaisessa ukrainalaisella paikkakunnalla.

Ukrainan armeija on iskenyt Hersonissa erityisesti Antonivkan sillan lähellä kulkevaa lossiliikennettä vastaan. Videoille on tallentunut myös konetuliaseiden ääniä itse Hersonin kaupungissa.

Ukraina on iskenyt useasti Hersonin kaupungista 55 kilometriä itään sijaitsevaan Nova Kahovkaan, jonne tehty raketti-isku katkaisi katkaisi sähköt ja vesihuollon Hersonin alueella.Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)