Verkkouutiset

Ukrainaisia sotilaita harjoituksessa marraskuussa 2023. AFP / LEHTIKUVA / SERGEI SUPINSKY

Tämä on Ukrainan iskujen uusi päämaali

Venäjän ilmatorjuntajärjestelmät ovat brittitiedustelun mukaan Ukrainan tärkeimpiä kohteita.

Hyökkääjän ilmatorjuntajärjestelmät ovat yksi Ukrainan tärkeimmistä maaleista, arvioi Britannian puolustusministeriö katsauksessaan.

Ministeriön X:ssä julkaisemassa katsauksessa kerrotaan, että Venäjän ilmatorjuntajärjestelmien rooli on kriittinen Ukrainan lennokki-iskujen torjunnassa. Ilmatorjuntajärjestelmiä lamauttamalla Ukraina kykenee käyttämään lennokkejaan tehokkaammin.

Erityisesti lyhyen kantaman SA-15 Tor -ilmatorjuntajärjestelmän merkitys on brittitiedustelun mukaan Venäjälle suuri.

– SA-15 -järjestelmän enimmäiskantama on 15 kilometriä, ja sitä käyttävät Venäjän armeijan ilmapuolustusyksiköt. Se on suunniteltu suojaamaan maajoukkojen etulinjaa, ministeriö kirjoittaa katsauksessaan X:ssä.

Järjestelmän suurimmaksi rajoitteeksi brittitiedustelu arvioi sitä käyttävän henkilökunnan väsymisen. SA-15 -järjestelmä vaatii kolmen hengen miehistön, eikä valmiustilan ylläpitäminen kellon ympäri ole ministeriön arvion mukaan helppoa.

Vastaavasti myös Ukrainan ilmatorjuntajärjestelmät ovat brittitiedustelun mukaan Venäjän iskujen prioriteettilistan yläpäässä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)