Verkkouutiset

Eläkeläispariskunta kotonaan. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Talsa: Näin paljon oli suomalaisten keskimääräinen eläke

Kovatuloisimpien joukkoon pääsee noin 3000 euron eläkkeellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomessa asuvien eläkkeensaajien keskimääräinen kokonaiseläke oli viime vuonna 1 845 euroa kuukaudessa, kertoo Taloussanomat. Mediaanieläke oli puolestaan 1614 euroa eli puolet sai tätä pienempää ja puolet suurempaa eläkettä.

Suurin osa, kaksi kolmasosaa, eläkeläisistä saa eläkettä alle 2 000 euroa kuukaudessa. Pientä eläkettä saavia on erityisesti naisissa, sillä heistä 76 prosenttia saa alle 2 000 euron eläkettä, kun miehistä osuus on 58 prosenttia.

Jos eläkeläisten ”eliitiksi” lasketaan se, että 90 prosenttia eläkeläisistä tienaa vähemmän, tähän joukkoon pääsee noin 3 000 euron tuloilla.

Yli 5000 euroa kuukaudessa eläkettä saavien joukko on pieni. Heissä on miehiä selvästi enemmän kuin naisia.

Omaa eläkettä saavista miehistä 2,8 prosenttia saa vähintään 5 000 euron kuukausieläkettä. Naisista osuus on 0,5 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)