Verkkouutiset

Sote-alan palkat ovat nousseet kasvatusta ja koulutusta nopeammin. Lapsia päiväkodissa Helsingissä. LEHTIKUVA / HANNA MATIKAINEN

Talsa: Näin kunnissa ansaitaan, paras palkka yli 13000 euroa kuussa

Kunta-alalla heikoimmille ansioille jäävät päiväkotiapulaiset ja puistotyöntekijät.

Kunta-alalla palkkakärjessä ovat johtajaylilääkärit ja johtavat lääkärit, kertoo vuoden 2022 keskimääräisistä ansioista tilaston koonnut Taloussanomat.

Koko kymmenen kärjen muodostavat lääkärit lukuun ottamatta kaupunginjohtajia ja maakuntajohtajia sijalla 7. ja 8. Heillä kaikilla on yli 10000 euron kuukausiansiot, jossa peruspalkan päälle lasketaan lisät. Eniten ansaitsevat johtajaylilääkärit, reilut 13000 euroa kuussa.

Lääkärit tienaavat yksityisellä sektorilla paremmin kuin kunnissa, mutta sairaanhoitajilla tilanne on toinen. Viime vuonna sairaanhoitajan kokonaisansioiden keskiarvo julkisella sektorilla oli 3552 euroa ja yksityisellä 3251 euroa kuukaudessa.

Kuntien palveluksessa olevista matalimmille ansioille jäävät päivähoitoapulaiset (2158 euroa) ja puistotyöntekijät (2080 euroa).

Kuntien sote-työntekijöiden palkat nousivat viime vuonna.

– Sote-palvelut on pärjännyt sektoreista varsin hyvin reilun kolmen prosentin ansiokehityksellä, kun taas koulutus on pärjännyt mahdollisesti jopa huonoiten alle kahden prosentin ansiokehityksellä, toteaa tilastoista erityisasiantuntija Samuli Sinisalo JHL:stä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)