Verkkouutiset

Kulkuesteitä Taiwanin hallitsemien Kinmenin saarten rannalla 17. toukokuuta 2024. AFP / LEHTIKUVA / I-HWA CHENG

Taiwanin väistyvä presidentti: Kiina on ongelma koko alueelle

Taiwan on viimeisen kahdeksan vuoden aikana uudistanut asevoimiaan ja nostanut puolustusbudjettiaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Taiwanin väistyvä presidentti Tsai Ing-wen muistuttaa BBC:n haastattelussa Kiinan vaarasta.  Tsai uskoo, että monet alueen maat ovat heräämässä Kiinan uhkaan ja katsoo, että Kiina ei ole ongelma vain Taiwanille.

– Monet muut alueen maat ovat valppaita ja joillakin niistä saattaa olla konflikti Kiinan kanssa. Joten Kiina ei ole ongelma vain Taiwanille. Se on koko alueen ongelma, Tsai sanoo.

Tsain puolueen jäsenet ovat väläyttäneet jopa uutta liittoumaa, joka ulottuisi Japanista ja Etelä-Koreasta Filippiinien kautta Australiaan, jota myös Yhdysvallat tukisi.

Taiwanilla ei kuitenkaan ole virallisia sotilasliittolaisia ja muut alueen maat, kuten Japani ja Filippiinit, ovat olleet haluttomia antamaan suoraa tukea Taiwanille.

Väistyvä presidentti Tsai on kahdella kaudellaan uudistanut maan vanhentunutta ja huonosti varusteltua armeijaa. Puolustusbudjettia on nostettu huomattavasti noin 20 miljardiin dollariin.

– Sotilaallinen kykymme on paljon vahvempi verrattuna kahdeksan vuoden takaiseen. Investoinnit, joita olemme tehneet sotilaalliseen kapasiteettiin, ovat ennennäkemättömiä, Tsai toteaa.

Tsai korostaa tiedostavansa, että Taiwan ei voisi voittaa Kiinaa sodassa, mutta pyrkii tekemään sodan hinnasta Kiinalle mahdollisimman suuren.

– Taiwanin valtaamisen kustannukset tulevat olemaan valtavia. Meidän pitää nostaa kustannuksia, Tsai sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)