Verkkouutiset

IRIS-T -ilmatorjuntajärjestelmä. (Kuva: Mil.In.UA)

Suurlähettiläs: Tarvitsemme raskaita aseita Saksasta

Ukraina odottaa saavansa sähkögeneraattoreita ja aseita Saksasta ennen talvea.

– Tarvitsemme todella Saksan tukea. Nyt tarvitsemme generaattoreita ja muuntajia, ne kärsivät erityisesti Venäjän ohjusiskuista, Ukrainan Saksan suurlähettiläs Oleksii Makeiev sanoi Ukrinformin mukaan.

Hän totesi, että ennen kaikkea on tarpeen tehdä Venäjän ohjushyökkäykset mahdottomaksi.

– Tätä varten Ukraina tarvitsee ilmapuolustusjärjestelmiä, aseita ja ammuksia. Tarvitsemme aseita, koska saksalaiset aseet pelastavat ihmishenkiä, Makeiev sanoi.

Hän kehui aiemmin Ukrainaan toimitettua IRIS-T-ilmapuolustusjärjestelmää, joka on jo auttanut tuhoamaan useita venäläisiä ohjuksia ja siten estämään monia kuolemia ja tuhoja.

– Ukraina tarvitsee kuitenkin myös panssarivaunuja ja muita raskaita aseita voittaakseen tämän sodan, diplomaatti sanoi. Hän lisäsi, että Ukraina on ”luottamukseen perustuvassa vuoropuhelussa” saksalaisten ystävien kanssa tästä asiasta.

Kysyttäessä, mitä ukrainalaiset tarkoittavat voitolla, Makeiev sanoi, että tämä koskee kaikkien Venäjän valtaamien alueiden palauttamista, sillä 15 prosenttia Ukrainan alueesta, mukaan lukien Krim, on tällä hetkellä Venäjän miehitämänä.

Makeiev kiisti väitteen, jonka mukaan ukrainalaiset eivät halua neuvotella Moskovan kanssa.

– Venäjä ei halua istua neuvottelupöytään, ja sen osoittaa sen käyttäytyminen, hän sanoi.

– Ukrainalaiset ovat erittäin taisteleva kansa, joka on nyt yhdistynyt entisestään ja se ymmärtää, että sen on voitettava tänä talvena, suurlähettiläs sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS