Verkkouutiset

Ohjuspuolustus torjui kohteita Israelin yllä. / Telegram

Suurin osa ohjuksista ja lennokeista torjuttu, tukikohtaan osunut Israelissa

Vauriot Iranin hyökkäyksestä jäivät vähäisiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iran lähetti yli 300 räjähdelennokkia ja ohjusta kohti Israelia lauantai-illan jälkeen.

Israelin asevoimien (IDF) tiedottaja Daniel Hagarin mukaan suurin osa kohteista torjuttiin Arrow-ilmatorjuntajärjestelmän ja hävittäjäkoneiden avulla.

– Olemme varautuneet kaikkiin uhkakuviin, Hagari sanoi CNN:n mukaan.

Sosiaalisessa mediassa julkaistuilla videoilla näkyi, kuinka lähestyviä ballistisia ja risteilyohjuksia tuhottiin Israelin yllä. Osa niistä pääsi kohteeseensa, mutta vahingot jäivät vähäisiksi.

Yksittäisistä loukkaantumisista kerrottiin Israelin eteläosissa sijaitsevassa tukikohdassa.

Yhdysvaltain ja Britannian ilmavoimien kerrotaan osallistuneen lennokkien tuhoamiseen lähellä Syyrian ja Irakin rajaa. Telegraphin mukaan brittikoneet nousivat ilmaan Kyprokselta. Al Arabiya -kanavan mukaan myös Saudi-Arabian ja Jordanian asevoimat olisivat osallistuneet räjähdelennokkien ja ohjusten torjumiseen.

Israelin hallitus kokoontuu sunnuntaina harkitsemaan vastatoimia Irania vastaan. Iranin tukema Hizbollah-miliisi on lisäksi ampunut kymmeniä raketteja Libanonista Israelin pohjoisosiin.

Iranin YK-lähetystö sanoi hyökkäyksen päättyneen varhain sunnuntaiaamuna ja varoitti, että Israelin mahdolliset vastatoimet tulisivat johtamaan entistä laajempiin sotatoimiin.

Israeliin ammuttiin yön aikana yhteensä yli sata ballistista ohjusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)