Verkkouutiset

Ukrainalaislennokki kuvaa Venäjän tankkia Avdijivkassa. X

Suurhyökkäyksestä tuli katastrofi: Venäläisiä kuolee Ukrainassa enemmän kuin kertaakaan sodan aikana

Hyökkääjä on menettänyt marraskuussa keskimäärin jopa liki tuhat sotilasta päivässä.

Venäjän menetykset Ukrainassa ovat olleet viime aikoina järisyttävän korkeita. Ukraina on raportoinut hyökkääjälle valtavia tappiolukuja siitä lähtien, kun Venäjä aloitti suuren luokan hyökkäysoperaation Avdijivkan alueella lokakuussa.

Pelkästään Avdijivkan suunnalla on kaatunut ukrainalaisten mukaan jopa useita satoja venäläisiä päivässä. Tämä on näkynyt päivittäisissä sotaraporteissa usein yli tuhannen sotilaan ilmoitettuina tappioina vuorokaudessa.

Marraskuun aikana hyökkääjä on menettänyt keskimäärin 931 miestä päivässä. Luku on kirkkaasti koko sodan ajan korkein.

Britannian sotilastiedustelu totesi eilisessä tilannekatsauksessaan, että ukrainalaisten ilmoittamia lukuja voidaan pitää uskottavina.

Avdijivkassa on miestappioiden lisäksi kärsitty heti hyökkäysoperaatioidem alusta alkaen myös valtavia kalustomenetyksiä. Jo lokakuun lopussa uutisoitiin Venäjän menettäneen alueella siihen mennessä satoja taistelupanssarivaunuja ja panssariajoneuvoja. Jättitappioita on vahvistettu muun muassa satelliittikuvista ja videoilta.

Sotilasasiantuntijoiden mukaan kalustotappiot ovat olleet niin kovia, että menetysten kattaminen tulee todennäköisesti olemaan vaikeaa ainakin lyhyellä tähtäimellä.

Länsiarvioiden ja ukrainalaisten lausuntojen perusteella Venäjän joukot ovat onnistuneet valtaamaan jonkin verran alaa alueella. Saavutuksia on kuitenkin pidetty tähän mennessä vaatimattomina suhteessa tappioihin.

Ukrainan asevoimat tiedotti viime viikolla Venäjän kiihdyttäneen jälleen hyökkäyksiä Avdijivkassa. Viime aikoina hyökkäyksiin on ukrainalaisten mukaan osallistunut kuitenkin vähemmän raskasta kalustoa kuin aiemmin. Ilmiön takana voivat olla suuret menetykset. Uudet hyökkäykset ovat ukrainalaisten mukaan olleet toistaiseksi tuloksettomia. Venäjältäkään ei ole raportoitu uusista väitetyistä aluevalloituksista.

Avdijivkan hyökkäystä on arvioitu Venäjän suurimmaksi operaatioksi Ukrainassa sitten kesän 2022 hyökkäysten. Ukrainalaisten mukaan Moskova on koonnut alueelle peräti jopa 40 000 sotilasta.

LUE MYÖS:
Venäjä hyökkää järkyttävillä tappioilla – ”Valeri Gerasimov iski jälleen”

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)