Verkkouutiset

Susanne Päivärinta. Kuva: Hanna-Maria Grönlund.

Susanne Päivärinta lähtee kokoomuksen ehdokkaaksi

Toimittaja kuvaa, miten hänen isänsä tilanne motivoi lähteä mukaan vaikuttamaan.

Tunnettu toimittaja ja juontaja Susanne Päivärinta lähtee ehdolle kevään 2023 eduskuntavaaleihin kokoomuksen riveistä Uudeltamaalta.

Tiedotteessaan Päivärinta kuvaa, miten päätöstä edesauttoi hänen syöpään sairastunut isänsä ja ikäihmisten kohtelu ja hoito Suomessa:

– ”Lähde politiikkaan”, isäni pyysi ja katsoi minua vaativasti. Tuo sama pyyntö on esitetty minulle useammalta taholta aiemminkin, mutta nyt nuo sanat saivat aivan uuden merkityksen.

– Yhteinen aikamme oli käymässä vähiin. Isä oli passitettu toistamiseen kotiin, vaikka muisti pätki ja rintakehän päältä löydetyn herneen kokoisen patin oli annettu kasvaa potkupallon kokoiseksi hirvittäväksi möhkäleeksi.

– ”Mikseivät ne leikkaa? Miten tämä Suomi on mennyt niin kummalliseksi?” isä kyseli. Etäpesäkkeitä ei ollut. Kuukausia kului.

Päivärinta kuvaa tiedotteessaan, ettei hänellä ollut sydäntä vastata isälle, ettei osastoilla ole tilaa. Että hoitajista on pulaa, leikkausjonoissa on nuorempia ja terveempiä. Päivärinnan mukaan hänen isänsä olisi tarvinnut ympärivuorokautista hoitoa, mutta hänet jätettiin kotihoidon varaan.

Susanne Päivärinta katsoo tiedotteessaan, että Suomen hyvyinvoinnin pohja on rapautumassa. Hyvinvointivaltion elinehto ovat menestyvät yritykset sekä korkea työllisyys.

– Vain siten voimme rahoittaa hoivan, turvan ja pitää huolta lapsistamme.

Päivärinta toteaa toimittajana nostaneensa esiin yhteiskunnallisia epäkohtia ja myös paljastaneensa niitä.

– Asioiden esiin nostaminen ei enää minulle riitä. On tehtävä enemmän.
Me ansaitsemme parempaa! Isäni olisi ansainnut parempaa. Vaikka en pysty häntä enää auttamaan, haluan auttaa muita.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)