Verkkouutiset

Tyttö leikkii sodassa vaurioituneen rakennuksen edessä Ukrainassa 7. lokakuuta 2023. AFP / LEHTIKUVA / SERGEY BOBOK

Suomi lähettää lisää puolustustarvikkeita Ukrainaan

Pakettien yhteenlaskettu arvo on 1,4 miljardia euroa.

Suomi toimittaa Ukrainaan lisää puolustustarvikeapua. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö päätti asiasta tänään valtioneuvoston esityksestä.

Kyseessä on 19. puolustustarvikeapulähetys Suomelta Ukrainalle. Lähetyksen sisältämien suorituskykyjen korvaamisen arvioidaan maksavan Suomelle noin 95 miljoonaa euroa.

– Ukrainassa käydään sotaa, jonka lopputulos tulee ratkaisemaan Euroopan ja Suomen turvallisuusjärjestyksen pitkälle tulevaisuuteen. Jatkamme Ukrainan määrätietoista tukemista yhdessä liittolaistemme kanssa. Suomen Ukrainalle toimittamien puolustustarvikepakettien yhteenlaskettu arvo on nyt 1,4 miljardia euroa, kertoo puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) tiedotteessa.

Operatiivisista syistä sekä avun turvallisen perillemenon takaamiseksi avun tarkemmasta sisällöstä, toimitustavasta tai aikataulusta ei tiedoteta tarkemmin.

Lisäavussa on huomioitu sekä Ukrainan tarpeita että Suomen puolustusvoimien resurssitilannetta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)