Verkkouutiset

Äänestäjä Kuopion kaupungintalolla. Arkistokuva. EHTIKUVA / AKSELI MURAJA

Suomalaiset toivovat oikeistolaista politiikkaa sinipunapohjalta – ”yhtälö on mahdoton”

Kansanedustajan mukaan SDP:ssä on tapahduttava paljon, jotta se lähtisi tekemään oikeistolaista politiikkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maaseudun Tulevaisuuden teettämän kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset toivovat tulevalta hallitukselta oikeistolaista politiikkaa niin sanotulta sinipunapohjalta. Sinipunalla tarkoitetaan kokoomuksen ja SDP:n ympärille muodostettavaa hallituspohjaa.

MT:n kyselyyn vastanneiden mukaan hallitukselta toivoi oikeistolaista politiikkaa 28 prosenttia vastaajista ja vasemmistolaista politiikkaa 19 prosenttia vastaajista. Suurinta oikeistolaisen politiikan kannatus on kokoomuksen kannattajien keskuudessa. SDP:n kannattajien keskuudessa kannatus vasemmistolaiselle politiikalle on korkea.

Kokoomuksen ja SDP:n eroista huolimatta kyselytuloksen perusteella sinipunahallitus saa eniten kannatusta seuraavaksi hallituspohjaksi. Sinipunaa kannatti seuraavaksi hallituspohjaksi 27 prosenttia vastaajista.

– Tuo yhtälö on nyt mahdoton, sillä nykyinen SDP on todella vasemmalla. Paljon pitää demareissa tapahtua, jotta lähtevät tekemään oikeistolaista politiikkaa, kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo kommentoi kyselytulosta Twitterissä.

– Aloitetaan leikkauslistojen julkistamisella?, Wallinheimo jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)