Verkkouutiset

Äänestäjä Kuopion kaupungintalolla. Arkistokuva. EHTIKUVA / AKSELI MURAJA

Suomalaiset toivovat oikeistolaista politiikkaa sinipunapohjalta – ”yhtälö on mahdoton”

Kansanedustajan mukaan SDP:ssä on tapahduttava paljon, jotta se lähtisi tekemään oikeistolaista politiikkaa.

Maaseudun Tulevaisuuden teettämän kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset toivovat tulevalta hallitukselta oikeistolaista politiikkaa niin sanotulta sinipunapohjalta. Sinipunalla tarkoitetaan kokoomuksen ja SDP:n ympärille muodostettavaa hallituspohjaa.

MT:n kyselyyn vastanneiden mukaan hallitukselta toivoi oikeistolaista politiikkaa 28 prosenttia vastaajista ja vasemmistolaista politiikkaa 19 prosenttia vastaajista. Suurinta oikeistolaisen politiikan kannatus on kokoomuksen kannattajien keskuudessa. SDP:n kannattajien keskuudessa kannatus vasemmistolaiselle politiikalle on korkea.

Kokoomuksen ja SDP:n eroista huolimatta kyselytuloksen perusteella sinipunahallitus saa eniten kannatusta seuraavaksi hallituspohjaksi. Sinipunaa kannatti seuraavaksi hallituspohjaksi 27 prosenttia vastaajista.

– Tuo yhtälö on nyt mahdoton, sillä nykyinen SDP on todella vasemmalla. Paljon pitää demareissa tapahtua, jotta lähtevät tekemään oikeistolaista politiikkaa, kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo kommentoi kyselytulosta Twitterissä.

– Aloitetaan leikkauslistojen julkistamisella?, Wallinheimo jatkaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS