Verkkouutiset

Venäläissotilaat ohjuksen tähtäimessä videolla. www.twitter.com

Stuhna-ohjus räjäyttää joukon Venäjän sotilaita harvinaisella videolla

Panssarintorjunta-ase voidaan tiettävästi varustaa myös "pehmeiden kohteiden" tuhoamiseen tarkoitetulla ohjuksella.

Ukrainalaisvalmisteisen Stuhna-P-ohjusjärjestelmän käytöstä venäläisiä sotilaita vastaan on tullut julki harvinaislaatuinen video.

Sosiaalisessa mediassa kiertävällä videolla (alla) näytetään venäläistä sotilasjoukkoa Stuhnan tähtäinnäytöllä. Ukrainalaissotilas laukaisee ohjuksen, joka räjähtää suoraan arviolta noin kymmenen venäläissotilaan keskellä.

Myös Skifinä tunnettu ohjusjärjestelmä on suunniteltu panssarivaunujen torjuntaan ja se on tiettävästi osoittautunut varsin tehokkaaksi Ukrainan rintamalla. Stuhnalla on mediatietojen mukaan tuhottu venäläistankkeja jopa vajaan viiden kilometrin päästä.

Nyt kiertävä video on harvinainen eikä vastaavia ole tähän tullessa juuri nähty. Video avaa aseen vähän tunnettua ominaisuutta. Ukrainalaisten mukaan Stuhna voidaan nimittäin varustaa peräti muutamalla erilaisella ohjustyypillä. Yksi niistä on tarkoitettu niin sanottujen ”pehmeiden kohteiden” eli panssaroimattomien ajoneuvojen ja sotilaiden tuhoamiseen. Asiasta kerrotaan esimerkiksi tämän linkin takaa löytyvässä Radio Free Europen videoreportaasissa, jossa esitellään aseen toimintaa.

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS