Verkkouutiset

Sotilas selvisi täpärästi pakomatkastaan. / Telegram

Sotilas väisti seitsemän räjähdelennokin iskun

Videolinkillä ohjattavat FPV-droonit luovat jatkuvan uhkakuvan molempien osapuolten sotilaille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tiedustelu- ja räjähdelennokeista on tullut yleinen näky lähes koko Ukrainan pitkällä rintamalinjalla. Venäjällä arvioitiin huhtikuussa, että erityyppiset hyökkäysdroonit aiheuttavat jo noin puolet venäläisjoukkojen kärsimistä tappioista.

Iskuja tehdään usein silloin, kun joukot vaihtavat keskenään asemia etu- ja takalinjan välillä.

Muun muassa Ukrainan Vampyyri-droonit soveltuvat yötehtäviin lämpökameroidensa vuoksi. Myös panssarivaunut ovat haavoittuvia, sillä videolinkillä ohjattavat FPV-droonit voidaan ohjata tarkasti heikompaan yläpanssariin tykkitornin takana.

Venäjällä on kerrottu tapauksesta, jossa yksittäistä sotilasta vastaan oli lähetetty seitsemän räjähdelennokkia. Videolla näkyy, kuinka mies juoksee pellon halki ja taistelee hengestään. Ukrainalaiset droonioperaattorit eivät tällä kertaa osuneet kohteeseensa.

Tiedustelulennokki tarkkaili, kuinka sotilas eteni kraattereiden täyttämässä maastossa. Hän onnistui väistämään nopeita FPV-drooneja hyppäämällä maahan juuri oikealla hetkellä.

Venäjän puolustusministeriön Zvezda-median mukaan kyseinen sotilas pääsi lopulta takaisin venäläisjoukkojen juoksuhautoihin.

LUE MYÖS:
Hyökkääjä valittaa: Vihollisen dronet aiheuttavat jo puolet tappioista (VU 30.4.2024)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)