Verkkouutiset

Ukrainalaisia sotilaat tarkastelevat tuhottua siltaa Ruska Lozovan lähistöllä. LEHTIKUVA / AFP Dimitar Dilkoff

Sotilaat hyökkääjän epätoivosta: He eivät enää välitä tappioista

Ukrainalaisten mukaan venäläiset siirtävät huonosti varusteltuja sotilaita etulinjaan.

Ruska Lozovan kylän tuntumassa Harkovan pohjoispuolella venäläisjoukot pyrkivät yhä pitämään kaikin keinoin alueen hallussaan, kertoo The Independent. Syynä tähän on huoltoreittien turvaaminen Izjiumin kaupungin suuntaan, missä on käyty viime viikkoina ankaria taisteluita Ukrainan ja Venäjän joukkojen välillä.

– Meitä pommitetaan säännöllisesti. Venäläiset ovat kaivautuneet hyvin asemiinsa, he pyrkivät epätoivoisesti estämään meitä murtautumasta läpi. Jos pääsemme läpi, heidän reittinsä Izjumiin ovat vaarassa. Joten tämä on kääntymässä melko kovaksi ja pitkäksi taisteluksi, sanoo ukrainalaisjoukkojen komentaja Vsevolod Kozhemjako.

Ukrainan kansalliskaarti ja Khartian vapaaehtoispataljoona valtasivat kylän takaisin huhtikuun lopulla. Venäjä on pyrkinyt tämän jälkeen saamaan Ruska Lozovan uudelleen haltuunsa.

– Hyökkäyksien mittakaava on alusta asti näyttänyt meille kuinka kovasti he haluavat ajaa meidät pois ja kuinka paljon he asettavat paikalle arvoa.

Kozhemjakon mukaan venäläisten joukkojen kanssa taistelee myös Luhanskin kapinallisia, joiden varusteiden heikko taso herättää paikoin ihmetystä. Osalla aseistuksena ovat vuonna 1891 valmistetut Mosin-Nagant -kiväärit.

– Venäläiset heittävät näitä sotilaita etulinjaan, he eivät näytä piittaavan tappioista. He luottavat määrän voimaan. Nämä miehet uhrataan, he saavat surmansa. He ovat lihaa myllyyn.

Niin Kozhemjak kuin muutkin sotilaat uskovat, ettei Ukrainalla ole muuta vaihtoehtoa kuin vallata miehitetyt alueet anneksoitua Krimiä myöten takaisin.

– Jos me emme lopeta tätä nyt, niin sitten Venäjä aloittaa uuden sodan muutaman vuoden kuluessa. Varmasti ystävämme lännessä ymmärtävät tämän? He varoittivat meitä tästä hyökkäyksestä. Toivon, että olisimme ottaneet sen vakavammin, Kozhemjak sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS