Verkkouutiset

MEN antaa lausuntoja siitä, onko markkinointi hyvän tavan vastaista tai tunnistettavissa markkinoinniksi. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Sometähdille huomautuksia piilomainoksista

Mainonnan eettisen neuvoston mukaan julkaisut eivät ole olleet tunnistettavissa markkinoinniksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mainonnan eettisen neuvoston (MEN) on antanut uusia lausuntoja siitä, onko markkinointi ollut hyvän tavan vastaista tai tunnistettavissa markkinoinniksi.

Radiojuontajana tunnettu yrittäjä Jaajo Linnonmaa sai huomautuksen oman yrityksen mainostamisesta ja piilomainonnasta. Hän oli julkaissut pelaaja2-nimisellä Instagram-tilillään Boxbollen-tuotteita koskevan mainoksen. Linnonmaa on Boxbollen-tuotteiden maahantuoja. Julkaisussa ei ollut mainostunnistetta.

Vaikuttaja Päivi Rantanen sai huomautuksen piilomainonnasta ja mainostunnisteen selkeydestä. Hän oli julkaissut Instagram-tilillä minimalismikolmio mainoksen. Mainostunnisteena hän oli käyttänyt ilmaisua ”vaatteet saatu”. Mainonnan eettinen neuvosto totesi, että kyseinen ilmaisu ei ole selkeä mainostunniste. Markkinointi ei ollut tunnistettavissa markkinoinniksi.

Yrittäjä Joonas Järvinen sai myös huomautuksen oman yrityksen mainostamisesta ja piilomainonnasta. Hän oli julkaissut larvinen12-nimisellä Instagram-tilillään Couponga Oy:tä koskevan mainoksen. Julkaisussa ei ollut mainostunnistetta. Tilillä on sekä henkilökohtaisia julkaisuja että mainoksia. Järvinen on Coubongan osakas.

Vaikuttaja Linda Hallikainen sai huomautuksen piilomainonnasta. Hänen Instagram-tilinsä tarina-osion julkaisuissa esiteltiin pistoshoitoja huuliin ja selkään. Julkaisuissa oli kuvia kehosta ennen hoitoa ja sen jälkeen. Vaikuttaja kirjoitti palvelusta mainosmaisesti korostaen sitä, että se toimii ja että hän suosittelee sitä. Lisäksi vaikuttaja esitteli palveluntarjoajan tarjoushinta-aikoja. Julkaisuissa ei ollut mainostunnistetta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)