Verkkouutiset

Jorma Vuorio. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Sisäministeriön ex-päällikkö: Ministeri tukee julkisesti anarkistista toimintaa

Jorma Vuorion mukaan Maria Ohisalo voisi irtisanoutua kansalaistottelemattomuudesta.

Sisäministeriön maahanmuutto-osaston ex-päällikkö Jorma Vuorio ihmettelee Twitterissä sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalon linjaa Elokapinan mielenosoituksiin.

Ohisalo kommentoi aktivistien mielenosoitusta perjantaina toteamalla, että poliisin tehtävänä on turvata ihmisten perustuslaillinen oikeus osoittaa mieltä. Hän kertoi jakavansa mielenosoittajien huolen ilmastokriisistä.

– Mielenosoittajat vastaavat itse käyttämistään keinoista. Poliisin tehtävä on turvata ihmisten perustuslaillinen oikeus osoittaa mieltä, kaikkien turvallisuudesta huolehtien, poliisiministeri twiittasi perjantaina.

– Poliisi tekee ratkaisut siitä, mitä mielenosoitusten kohdalla tehdään. Sama koskee kaikkia mielenosoituksia oli kyse sitten koronatoimien, turpeen alasajon tai ilmastonmuutoksen vastustamisesta. Poliitikot eivät näitä ratkaisuja kentällä ole tekemässä – ja hyvä niin, Ohisalo sanoi.

Vuorio pitää lausuntoja kummallisina.

– Kyllä ministeri voi julkisesti irtisanoutua kansalaistottelemattomuudesta ja poliisi kyllä miettii jatkoa sen pohjalta. Jos ministeri kuitenkin julkisesti tukee tätä anarkistista toimintaa niin poliisi tietysti suunnittelee jatkon tämän pohjalta. Sentään poliisiministerin näkemys, Vuorio sanoo.

Vuosina 2013-2020 sisäministeriössä toiminut Vuorio jakaa entisen sisäministerin Paula Risikon (kok.) näkemyksen, jonka mukaan sisäministeri ei voi antaa mielenosoittajille erivapauksia. Risikon mukaan on uskomatonta, että sisäministeri Ohisalo antaa hyväksyntänsä Mannerheimintien luvattomalle sulkemiselle.

– Sisäministeri ei voi mielensä mukaan antaa mielenosoittajille erivapauksia vain siksi, että mielenilmauksen aihe sopii omaan poliittiseen agendaan. Tämä peli on vihellettävä poikki, Risikko sanoi perjantaina.

– Entisen sisäministeri Paula Risikon mielestä sisäministerin pitäisi tuomita kansalaistottelemattomuus. Juuri näin, koska tässä ei ole enää kyse mielenilmauksesta vaan nimenomaan kansalaistottelemattomuudesta tavoitteena mahdollisimman suuri häiriö, Vuorio katsoo.

Uusimmat
MAINOS