X
SULJE MAINOS
Maria Ohisalo. LEHTIKUVA / SILJA-RIIKKA SEPPÄLÄ

Maria Ohisalo: Poliisin tehtävänä on turvata oikeus osoittaa mieltä

Sisäministeri kertoo jakavansa Elokapinan huolen ilmastokriisistä.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan poliisin tehtävänä on turvata ihmisten perustuslaillinen oikeus osoittaa mieltä.

– Rauhanomainen mielenosoittaminen on perustuslaissa turvattu oikeus. Jaan huolen ilmastokriisistä, Maria Ohisalo kirjoittaa Twitterissä.

Poliisi tiedotti tänään aamupäivällä, että se ei aio puuttua Elokapina-mielenilmauksen kulkuun. Ilmastohätätilan julistaneet mielenosoittajat ovat leiriytyneet Mannerheimintielle Pikkuparlamentin eteen eilen torstaina. Katu on katkaistu, ja liikenne on edelleen kiertotiellä.

– Mielenosoittajat vastaavat itse käyttämistään keinoista. Poliisin tehtävä on turvata ihmisten perustuslaillinen oikeus osoittaa mieltä, kaikkien turvallisuudesta huolehtien, Ohisalo jatkaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho epäili aamulla Verkkouutisille, että mielenosoittajat ovat Ohisalon suojeluksessa, eikä poliisi sen vuoksi reagoi mielenosoittajien toimintaan.

Halla-aho kysyi Twitterissä, saako poliisi ohjeet Ohisalolta.

– Suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajan pitäisi tietää, että sisäministeri ei päätä, mitä poliisi kunkin mielenosoituksen kohdalla tekee – oli kyse sitten koronatoimien, turpeen alasajon tai ilmastonmuutoksen vastustamisesta. Ja hyvä niin, Ohisalo vastaa Twitterissä.

LUE MYÖS:

Jussi Halla-aho: Elokapina-mielenosoittajat ovat Maria Ohisalon suojeluksessa
Poliisi ei puutu Elokapinan mielenosoituksen kulkuun
Ex-oikeusministeri poliisin toiminnasta: Tämä on jo absurdia

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt