X
SULJE MAINOS
Paula Risikko. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Paula Risikko: Sisäministeri ei voi antaa mielenosoittajille erivapauksia

Ex-sisäministeri ihmettelee sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) puheita.

Kansanedustaja, entinen sisäministeri Paula Risikko (kok.) toteaa Maria Ohisalon twiitanneen tänään seuraavasti: ”Rauhanomainen mielenosoittaminen on perustuslaissa turvattu oikeus. Jaan huolen ilmastokriisistä. Mielenosoittajat vastaavat itse käyttämistään keinoista. Poliisin tehtävä on turvata ihmisten perustuslaillinen oikeus osoittaa mieltä, kaikkien turvallisuudesta huolehtien.”

Risikon mukaan on uskomatonta, että sisäministeri Ohisalo antaa hyväksyntänsä Mannerheimintien luvattomalle sulkemiselle.

– Sisäministeri ei voi toimia näin. Ohisalon twiitit voivat pahimmillaan avata Pandoran lippaan. Onko muillakin mielenosoittajille oikeus sulkea vilkasliikenteisiä katuja, Risikko kysyy.

Risikon mielestä sisäministerin pitäisi tuomita kansalaistottelemattomuus.

– Mielenosoittaminen on perusoikeus, mutta yhden Helsingin vilkkaimman kadun valtaaminen ei. Mieltä voi osoittaa myös kenenkään muiden oikeuksia loukkaamatta. Nyt mielenosoittajat häiritsevät paitsi tavallisten helsinkiläisten työmatkaliikennettä, myös esimerkiksi hälytysajoneuvojen liikkumista. Poliisi-, pelastus- ja hätäkeskusasioista vastaavana ministerinä Ohisalon olisi syytä puuttua tähän, Risikko sanoo.

Hänen mukaansa tarkoitus ei voi pyhittää keinoja.

– Sisäministeri ei voi mielensä mukaan antaa mielenosoittajille erivapauksia vain siksi, että mielenilmauksen aihe sopii omaan poliittiseen agendaan. Tämä peli on vihellettävä poikki, Risikko sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt