Verkkouutiset

Ruotsin, Suomen ja Ahvenanmaan liput. LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON

Sisäministeri Mari Rantanen: Ahvenanmaata suojataan

Sisäministerin mukaan Ahvenanmaata suojataan sekä paikallisten että Suomen valtakunnan viranomaisten voimin yhdessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ahvenanmaalla toimii turvallisuusviranomaisia, vaikka se on demilitarisoitu, muistuttaa sisäministeri Mari Rantanen (ps). Rantanen kirjottaa asiasta Centrum Balticum -säätiön Pullopostia-uutiskirjeessä. Rantanen käsittelee itärajan turvallisuutta ja muistuttaa, että samaan aikaan kun mediassa käsitellään yhtä teemaa kerrallaan, voi uhka vaania samaan aikaan myös jossain muualla.

– Itämerellä sijaitsee myös Ahvenanmaa, joka on itsehallinnollinen ja demilitarisoitu osa Suomea. Sotilaallinen läsnäolo ei ole siellä sallittu. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sielläkin voisi tapahtua. Toisaalta sotilaallisen läsnäolon puuttuminen ei myöskään tarkoita, etteikö saarella toimisi turvallisuusviranomaisia, Rantanen kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän listaa, että Ahvenanmaalla on oma poliisi ja lisäksi myös Keskusrikospoliisin ja Suojelupoliisin edustus. Rajavartiolaitosta edustaa Länsi-Suomen merivartiosto.

Rantasen mukaan valtakunnan hallinnolle kuuluvia tehtäviä voidaan asetuksilla Ahvenanmaan maakunnalle, mutta myös päinvastoin. Hänen mukaansa on olennaista, että Ahvenanmaan turvallisuuteen liittyviä tehtäviä on sekä Ahvenmaan omilla viranomaisilla että Suomen viranomaisilla.

Sisäinen ja ulkoinen turvallisuus linkittyvät toisiinsa, ja niillä voi olla toisiinsa liittyviä heijastevaikutuksia. Sama pätee Rantasen mukaan Itämerellä ja Ahvenanmaalla.

– Turvallisuusriskejä voivat aiheuttaa niin vihamieliset toimijat kuin vaikkapa huonokuntoiset tankkeritkin. Siksi on tärkeää varautua monenlaisiin uhkiin myös Itämerellä. Ja siksi on myös tärkeää, että alueella toimivat turvallisuusviranomaiset pelaavat samaan maaliin.

Kokonaisturvallisuuden toimintamallia toteutetaan myös Itämerellä ja Ahvenanmaalla.

– Hyvät ja toimivat viranomaissuhteet ja myös henkilösuhteet ovat tässä avainasemassa. Ensimmäisenä, aina ja kaikkialla, tulee yhteisen Suomemme etu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)