Verkkouutiset

Alle 21-vuotiaiden rikokset ovat yleistyneet vuoden 2019 jälkeen. / LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Sisäministeri IS:lle: Tehostetut ruumiintarkastukset käyttöön

Mari Rantasen mukaan nuorisorikollisuuden kasvuun pitää puuttua mahdollisimman pian.

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) kuvailee nuorisorikollisuuden kasvua erittäin vakavaksi ilmiöksi. Hän sanoo Ilta-Sanomille kutsuvansa koolle keskeiset sidosryhmät ja viranomaiset, jotta asian suhteen voidaan tehdä nopeita päätöksiä.

Oikeusministeriöön on perustettu hallitusohjelman mukaisesti nuoriso- ja jengirikollisuuden työryhmä, joka selvittää poikkihallinnollisia toimenpiteitä vuoden loppuun mennessä.

Mari Rantanen ehdottaa Ruotsi-vierailunsa pohjalta pistokokeena tehtäviä ruumiintarkastuksia nuorisorikollisuuden torjumiseksi.

– Tanskassa on esimerkiksi olemassa alueellisen tehostetun valvonnan malli, jossa poliisille annettaisiin mahdollisuus tarkastaa ihmisiä ja autoja tietyn aikavälin aikana esimerkiksi alueilla, joilla on ollut paljon ryöstöjä. Mielestäni näitä asioita tulisi harkita myös Suomessa, ministeri sanoo IS:lle.

Ruotsissa tavoitteena on ollut ampuma-aseiden ja teräaseiden saaminen pois kaduilta. Mari Rantasen mukaan Ruotsissa on ymmärretty, ettei aihetta kannata hyssytellä.

– Asiaan kannattaa tarttua nyt, kun se ilmiö on meillä aluillansa. Ruotsi sanoo nyt suoraan, että maahanmuutto, huono kotoutuminen ja rikollisuus liittyvät yhteen. Siitä on tietysti hyvä vetää myös täällä Suomessa johtopäätöksiä, Rantanen toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)