Verkkouutiset

Alle 21-vuotiaiden rikokset ovat yleistyneet vuoden 2019 jälkeen. / LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Sisäministeri IS:lle: Tehostetut ruumiintarkastukset käyttöön

Mari Rantasen mukaan nuorisorikollisuuden kasvuun pitää puuttua mahdollisimman pian.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) kuvailee nuorisorikollisuuden kasvua erittäin vakavaksi ilmiöksi. Hän sanoo Ilta-Sanomille kutsuvansa koolle keskeiset sidosryhmät ja viranomaiset, jotta asian suhteen voidaan tehdä nopeita päätöksiä.

Oikeusministeriöön on perustettu hallitusohjelman mukaisesti nuoriso- ja jengirikollisuuden työryhmä, joka selvittää poikkihallinnollisia toimenpiteitä vuoden loppuun mennessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Mari Rantanen ehdottaa Ruotsi-vierailunsa pohjalta pistokokeena tehtäviä ruumiintarkastuksia nuorisorikollisuuden torjumiseksi.

– Tanskassa on esimerkiksi olemassa alueellisen tehostetun valvonnan malli, jossa poliisille annettaisiin mahdollisuus tarkastaa ihmisiä ja autoja tietyn aikavälin aikana esimerkiksi alueilla, joilla on ollut paljon ryöstöjä. Mielestäni näitä asioita tulisi harkita myös Suomessa, ministeri sanoo IS:lle.

Ruotsissa tavoitteena on ollut ampuma-aseiden ja teräaseiden saaminen pois kaduilta. Mari Rantasen mukaan Ruotsissa on ymmärretty, ettei aihetta kannata hyssytellä.

– Asiaan kannattaa tarttua nyt, kun se ilmiö on meillä aluillansa. Ruotsi sanoo nyt suoraan, että maahanmuutto, huono kotoutuminen ja rikollisuus liittyvät yhteen. Siitä on tietysti hyvä vetää myös täällä Suomessa johtopäätöksiä, Rantanen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)