Verkkouutiset

Puolustusministeri Sergei Shoigu Moskovassa 21. kesäkuuta 2022. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / MIKHAIL METZEL

Sergei Shoigu: Järjestämme kansainvälisen antifasistisen kongressin

Kongressi järjestetään Venäjän sotilas- ja armeijamessujen yhteydessä ja osallistujiksi kelpuutetaan vain "ystävälliset maat".

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ilmoitti tiistaina 2. elokuuta, että Venäjä järjestää ”kansainvälisen antifasistisen kongressin”.

– Nykyisessä sotilaallis-poliittisessa tilanteessa on erityisen tarpeellista yhdistää kansainvälisen yhteisön ponnisteluja uusnatsismin vastaisessa taistelussa. Tästä syystä puolustusministeriö on päättänyt järjestää ensimmäisen kansainvälisen antifasistisen kongressin. Osallistujiksi on kutsuttu 74 ystävällismielisen maan edustajat, sanoi Shoigu Ria Novostille.

Venäjä on luokitellut epäystävällisiksi maiksi kaikki Euroopan maat lukuun ottamatta Serbiaa, Bosnia-Hertsegovinaa, Moldovaa ja Valko-Venäjää. Lisäksi epäystävällisiä maita ovat muut demokratiat, kuten Yhdysvallat, Kanada, Australia, Uusi-Seelanti, Japani, Etelä-Korea ja Taiwan.

Shoigun mukaan kongressin työhön otetaan mukaan federaation viranomaiselimiä, kansainvälisiä ja venäläisiä järjestöjä, uskonnollisia järjestöjä, kulttuurivaikuttajia ja media.

Puolustusministerin mukaan ”kongressi järjestetään ylläpitämään historiallista totuutta Neuvostoliiton ratkaisevasta roolista fasismin kukistamisessa toisessa maailmansodassa, ja samalla torjumaan natsi-ideologian leviämistä”.

Kongressi pidetään Kubinkassa Moskovan lähellä 15.-21. elokuuta järjestettävien sotilas- ja armeijamessujen ”Armija-2022” yhteydessä. Venäjän puolustusministeriö järjestää messut.

Virallisesti ”kansainvälisenä sotilas-teknisenä foorumina” tunnetut messut järjestetään kahdeksatta kertaa. Messujen tarkoitus on esitellä ”Venäjän tuottamien aseiden ja sotilasvarustuksen korkealaatuisuutta sekä kotimaisen sotateollisuustuotannon viimeisimpiä saavutuksia.”

Shoigu sanoi suunnitelmissa olevan, että Armija-2022-foorumilla Venäjän puolustusteollisuus solmii sopimuksia muiden maiden kanssa.

– Venäjän sotilasteollisen kompleksin yritysten on tarkoitus allekirjoittaa 36 valtiollista sopimusta, joiden arvo yltää 522 miljardiin ruplaan (8,5 miljardia euroa). Lisäksi järjestetään 289 tiede- ja taloustapahtumaa, mikä on lähes kaksi kertaa enemmän kuin viime vuonna, kehui Shoigu Tassille.

Shoigun mukaan 50 maata on ilmoittanut halukkuutensa osallistua messuille.

– Noin 1500 yritystä ja organisaatiota, ulkomaalaiset mukaan lukien, aikoo esitellä tuotteitaan. Saavutuksia tekoälyn, sähkö, tieto- ja viestintäteknologian aloilla tullaan esittelemään.

Uusimmat

Kesko ostaa kauppakeskuksen

Tavoitteena on jatkaa Espoon keskuksessa käynnistettyä kaupallisten palveluiden kehitystyötä.

› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)