Verkkouutiset

Yhdysvaltain ilmavoimien F-16 hävittäjiä Ämarin lentotukikohdassa Virossa. LEHTIKUVA / HANDOUT / ESTONIAN DEFENCE FORCES

Senaattoriryhmä myisi Turkille F-16-hävittäjiä vasta maan hyväksyttyä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden

Yhdysvaltain kongressi lisää painetta Turkille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ryhmä demokraatti- ja republikaanisenaattoreita kehottaa presidentti Joe Bideniä lykkäämään F-16-hävittäjien myyntiä Turkille, kunnes Ankara hyväksyy Ruotsin ja Suomen liittymisen Natoon, kertoo CNN.

Kongressin lähteiden mukaan Bidenin hallinto valmistautuu pyytämään lainsäätäjiä hyväksymään F-16-koneiden myynnin Turkille, mikä olisi yksi Yhdysvaltain suurimmista asekaupoista vuosiin.

Kahdenkymmenenseitsemän senaattorin ryhmä kuitenkin esitti kirjeessään torstaina, että kongressi ”ei voi harkita [Turkin] tulevaa tukea”, mukaan lukien F-16-suihkukoneiden myyntiä, ennen kuin Turkki ”on saattanut päätökseen liittymispöytäkirjojen ratifioinnin”.

”Pöytäkirjojen ratifioimatta jättäminen tai ratifioinnin aikataulun esittämättä jättäminen uhkaa liiton yhtenäisyyttä historian avainhetkellä Venäjän jatkaessa provosoimatonta hyökkäystään Ukrainaan”, kirjeessä sanotaan. ”Tuottoisa ja molempia osapuolia hyödyttävä kahdenvälinen turvallisuussuhde (Turkin) kanssa on Yhdysvaltojen edun mukaista, ja odotamme, että hallitus ratifioi Ruotsin ja Suomen Natoon liittymispöytäkirjat.”

Suomi ja Ruotsi hakivat virallisesti Naton jäsenyyttä viime kesänä. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on syyttänyt molempia maita terroristijärjestöjen suojelemisesta.

Viime viikolla Turkki lykkäsi tapaamista Suomen ja Ruotsin kanssa, kun Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu sanoi Ruotsin hallituksen olleen osallisena Koraanin polttamiseen Tukholmassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)