Verkkouutiset

Mielenosoittajia ennen hallituksen budjettiriihen alkamista Helsingissä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

SDP:n Niina Malm: Viisas hallitus pysähtyisi ja pakittaisi

SAK on ilmoittanut järjestävänsä mielenilmauksia ympäri Suomea.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskusjärjestö SAK ja sen jäsenliitot ovat ilmoittanut ensi viikolla alkavista poliittisista työtaistelutoimista. Järjestö kertoo vastustavansa Petteri Orpon (kok.) hallituksen sosiaaliturvaleikkauksia ja työelämäuudistuksia.

SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm toivoo tiedotteessaan, että hallitus aloittaisi ”uudella uralla neuvottelemaan työelämäkysymyksissä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Hallitus kantaa vastuun niin yhteiskunnan eheydestä kuin synnyttämänsä pattitilanteen purkamisesta. Toivoin, että Pääministeri Orpo, valtiovarainministeri (Riikka) Purra (ps.) sekä työministeri (Arto) Satonen näkevät tässä kysymyksessä suuremman hyvän. Nyt ei ole aika hajottaa Suomea. Nyt on aika kuunnella, sopia ja aloittaa aidosti neuvottelut alusta yhdessä, Malm sanoo.

Hallituksen ajamia uudistuksia valmistellaan kolmikantaisesti. Työryhmissä on mukana niin elinkeinoelämän kuin palkansaajienkin edustajia. Ay-liike on kuitenkin syyttänyt kolmikantaista valmistelua kulissiksi, koska uudistukset on kirjattu jo hallitusohjelmaan.

Myös SDP:n varapuheenjohtajan mielestä hallitus on sivuuttanut ”aidon keskustelun” ja neuvottelut.

– Näin ei Suomessa ole tavattu toimia. Nyt olisi viisautta pysähtyä, pakittaa ja aloittaa uudella uralla neuvottelemaan työelämäkysymyksistä, Malm toteaa.

Hallitus on esittänyt muun muassa ensimmäisen sairauspoissaolopäivä muuttamista palkattomaksi. Tästä voidaan hallituksen kirjauksen mukaan kuitenkin sopia toisin työehto- ja työsopimuksessa.

Malm pelkää, että asia päätyy neuvottelupöytiin TES:sien umpeutuessa.

– Hallitus tekee päänavauksen, joka ei turvaa heikompaa, kuten lainsäädännön kuuluisi. Tässä muurataan peruskiveä kahden kerroksen työmarkkinoille.

LUE MYÖS:
Työministeri Arto Satonen: Nyt on tärkeää ymmärtää, miksi työmarkkinoita uudistetaan (VU 1.9.2023)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)