Verkkouutiset

Antti Lindtman. / LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

SDP:n mukaan vastakkainasettelun kierre uhkaa syventyä

Puolueen puheenjohtaja Antti Lindtman kehottaa hallitusta luopumaan valmisteilla olevista työelämän lainsäädännön muutoksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman kuvailee työmarkkinatilannetta poikkeukselliseksi. Hänen mukaansa Suomi on ajautunut vastakkainasettelun kierteeseen, joka uhkaa syventyä.

– Hallitus on vedonnut, että sillä on parlamentaarinen enemmistö ja kansan tuki tehdä suunnittelemansa toimet. Tosiasiassa ei näistä heikennyksistä kerrottu suomalaisille ennen vaaleja. Tai jos olisi, tuskinpa lukuisten eri tutkimuslaitosten viime aikoina tekemät mittaukset osoittaisivat kaikki samaa tulosta: suomalaiset eivät näitä heikennyksiä hyväksy, suomalaiset ovat heidän puolellaan, jotka nyt yrittävät saada ääntään kuuluviin, Antti Lindtman sanoi eduskunnan välikysymyskeskustelussa.

Hän kehotti pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitusta pysäyttämään valmisteilla olevat työelämämuutokset ja neuvottelemaan asiasta ammattiliittojen kanssa.

SDP:n puheenjohtajan mukaan ensimmäisen sairauslomapäivän palkattomuudesta tulisi luopua.

– Pyrkikää sen sijaan löytämään ratkaisut pitkien sairauslomien välttämiseksi yhdessä työmarkkinaosapuolten kanssa. Lisätkää sekä oikeutta että velvollisuutta palata takaisin työhön. Valtiovarainministeriön mukaan pienikin positiivinen vaikutus tuo suuren säästön julkiseen talouteen, Antti Lindtman totesi.

– Toiseksi, luopukaa henkilökohtaisista lakkosakoista. Tilalle laaja henkilöstöedustus ja nykyistä paremmat vaikutusmahdollisuudet työpaikoille todellisen Ruotsin malliin mukaan. Jos työrauhaan liittyviä määräyksiä kiristetään, tehkää se tasapuolisesti niin työnantajille kuin palkansaajille ja tehkää se neuvottelun kautta, Lindtman jatkoi.

Kansanedustaja sanoi vastustavansa ajatusta siitä, että palkkamalleista päätettäisiin lainsäädännöllä. Vaihtoehtona olisi kannustaa työmarkkinaosapuolia tuomaan palkkaukseen lisää liikkuvia elementtejä.

– Nyt on aika sopia, ei sotia. Vielä kerran, esitän vakavan vetoomuksen, ryhtykää kokoamaan kansaa yhteen. Aloittakaa se omista ministereistänne, että he kunnioittaisivat suomalaisia hyvinvoinnin pitkäaikaisia rakentajia, eivätkä nimittäisi palkansaajia edustavia järjestöjä mafiaksi, SDP:n puheenjohtaja sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)