Verkkouutiset

Merja Mäkisalo-Ropponen. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

SDP:n edustajan mukaan budjetti ei ratkaise hoitajien ahdinkoa

Merja Mäkisalo-Ropponen sanoo hoitotyön heikon arvostuksen näkyvän talousarvioesityksessä.

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen ilmaisee huolensa ensi vuoden alussa toimintansa aloittavien hyvinvointialueiden rahoituksesta.

Mäkisalo-Ropponen arvioi muun muassa, että budjettivuosi kerrallaan eläminen vaikeuttaa sote-uudistuksen mukanaan tuomien pakollisten uudistusten tekemistä ja uusien toimintatapojen käyttöönottoa, kuten palveluiden digitalisoimista.

Hän korostaa myös, että investointien lykkääminen saattaa pahimmillaan luoda lisäkustannuksia niin toimintaansa käynnistävillä hyvinvointialueilla kuin valtakunnallisestikin.

Ratkaisuksi pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen budjettiesityksen niukkuuteen Mäkisalo-Ropponen ehdottaa yleistä sote-alueita koskevaa ajattelutavan muutosta sekä hyvinvointitalousajattelun ja vaihtoehtoiskustannusten laskennan käyttöönottoa. Kansanedustaja on huolissaan myös hoitajien tilanteesta.

– Valitettavasti talousarvioesitys ei riittävästi huomioi hoitajien tilanteen vakavuutta. Vaikka eduskunnassa ei päätetä palkoista, monista muista tärkeistä asioista voimme kyllä päättää, kansanedustaja toteaa tiedotteessa.

Mäkisalo-Ropponen ehdottaa hoitotyön ahdingon helpottamiseksi ja alan vetovoiman lisäämiseksi uudenlaisten koulutusrakenteiden käyttöönottoa, jotka mahdollistaisivat mielekkäitä urapolkuja hoitotyöntekijöille.

Esimerkkinä hän mainitsee hoitotyön erikoistumiskoulutuksen toteuttamisen, jota on pohdittu jo vuosia.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS