Verkkouutiset

SDP:n kansanedustaja Johannes Koskinen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

SDP: Suomi ei mene Natoon kädet pystyssä

Puolueen mukaan Suomen tulee edistää rauhaa myös Naton jäsenenä.

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän mukaan Suomen tulee hakea puolustusliitto Naton jäsenyyttä täysimääräisin oikeuksin ja velvollisuuksin.

– Valtiojohdolla on SDP:n eduskuntaryhmän täysi tuki Nato-jäsenyyden hakemiselle, kansanedustaja Johannes Koskinen totesi puoleen ryhmäpuheenvuorossa.

Koskisen mukaan Suomen pitkäaikaisen turvallisuuspoliittisen linjan ydin on ollut taata rauha ja vakaat olot suomalaisille sekä edistää konfliktien rauhanomaista ratkaisemista.

Turvallisuusympäristön muutos vaatii kuitenkin toimia turvallisuuden vahvistamiseksi.

– Selonteossa kyse on ollut siitä, millä puolustusjärjestelyllä tämä parhaiten varmistetaan. Vastaus on kristallisoitunut: Parhaan pidäkkeen sotilaallisille uhille tarjoaa Nato-jäsenyys, Koskinen sanoi.

Sosialidemokraatit pitävät kuitenkin tärkeänä, että Suomi jatkaa vakautta edistävää ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä rauhanvälitystä myös Naton jäsenenä.

– Päätökset Naton sotilaallisesta läsnäolosta Suomessa tai ydinaseiden sijoittelusta kuuluvat jatkossakin kansallisen itsemääräämisoikeuden piiriin.

Kansanedustaja Koskisen mukaan Suomen tulee edelleen jatkaa omaa rooliaan globaalin aseriisunnan ja ydinasevalvonnan parissa.

– Suomi ei mene Pohjois-Atlantin liittoon kädet pystyssä, ei sormi pystyssä, vaan pää pystyssä, Koskinen sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS