Verkkouutiset

SDP:n Pia Viitanen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 12. kesäkuuta 2024. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

SDP moittii veropolitiikkaa – ”joku voisi kutsua himoverottamiseksi”

Pia Viitasen mukaan hallitus on tehnyt surullisia ja julmia arvovalintoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n kansanedustaja Pia Viitasen mukaan Petteri Orpon (kok.) talouspolitiikka on epäonnistunutta.

Viitasen mukaan valtio jatkaa velkaantumistaan kiihtyvään tahtiin hallituksen toimista huolimatta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Viimeisimmän niitin hallituksen linjalle tarjosivat eiliset VTV:n ja Suomen Pankin ennusteet, jotka vahvistavat, että hallituksen toimet eivät ole riittäviä velkaantumisen kääntämiseksi, SDP:n ryhmäpuheenvuoron pitänyt Viitanen sanoi eduskunnan välikysymyskeskustelussa.

Viitasen mukaan hallituspuolueiden politiikka ei myöskään ole ollut oikeudenmukaista. Hänen mielestään hallitus suojelee tiukasti kaikkein rikkaimpia ja varakkaimpia.

– Hallitus puhuu, että rahat ovat niin loppu, että on pakko leikata opiskelijoilta yli 100 euroa kuukaudessa, mutta ei rahat niin loppu etteikö hallitus voisi helliä ministerin tuloluokassa olevia lähes 2000 euron vuotuisella veronkevennyksellä. Puhumattakaan siitä, että suurten pääomatulojen saajat vapautetaan talkoista kokonaan, Viitanen sanoi.

Viitasen mielestä hallituksen politiikassa on tehty surullisia ja julmia arvovalintoja. Hänen mukaansa hallitus käy kaikkien hauraimpien joukkoon.

Myöskään hallituksen veropolitiikka ei saa Viitaselta kiitosta.

– Entäpä hallituksen veropolitiikka? Kehysriihessä hallitus päätti tehdä historiallisen suuren korotuksen arvonlisäveroon, sekä lisäksi säätää keskituloiselle eläkkeensaajalle uuden lisäveron, suorastaan ryöstöveron.

– Hallitus myös kiristää ensiasuntoaan ostavien nuorten verotusta. Kokoomusjohtoinen hallitus kiristää myös pienten yritysten verotusta, kyllä, sekin päivä on nähty, sekä nostaa lääkkeiden, kirjojen ja joukkoliikenteen verotusta.

– Puhemies, tätä listaa voisi jo joku kutsua himoverottamiseksi, Viitanen sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)