Verkkouutiset

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan mukaan ministeri Kaisa Juuso on omalla toiminnallaan antanut aihetta kyseenalaistaa, onko hän tehtäviensä tasalla. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

SDP kutsuu opposition keskustelemaan ministerin luottamuksesta

Kaisa Juuso on kertonut sosiaalihuollon säästöjen tulleen hänelle yllätyksenä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso (ps.) on joutunut opposition kovan arvostelun kohteeksi. Syynä on ministerin Helsingin Sanomille antama haastattelussa, jossa hän kertoo sosiaalihuollon 100 miljoonan säästöjen tulleen hänelle yllätyksenä.

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kim Bergin mukaan lausunto on herättänyt keskustelua Juuson valmiuksista toimia ministeriön johdossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Koska ministeri Juuso on omalla toiminnallaan antanut aihetta kyseenalaistaa, onko hän tehtäviensä tasalla, SDP kutsuu tänään kaikki oppositioryhmät kokoon keskustelemaan ministeri Juuson luottamuksesta, Berg sanoo tiedotteessa.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramon mukaan ministeri ei ole tehtäviensä tasalla.

– Vasemmistoliitto tulee siksi esittämään erikseen epäluottamusta myös ministeri Kaisa Juusolle, Saramo kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta toteaa tiedotteessa, että vastuuministerin pitäisi olla tietoinen hallituksen säästöistä.

– Ei voi olla niin, että ministeri ei edes tiedä leikkaavansa kriittisen tärkeistä sosiaalihuollon palveluista, joita ovat esimerkiksi lastensuojelu, perhetyö ja mielenterveys- sekä päihdetyö. Onko siis niin, että ministeri Juusolla ei todellisuudessa hallituksessa ole valtaa sosiaali- ja terveyspalveluita koskeviin kysymyksiin?

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra on puolustanut Kaisa Juusoa.

– Ministeri Juuso hoitaa hyvin tätä äärimmäisen hankalaa kokonaisuutta. Edellisen hallituksen lähes käsiin hajoava sote-rakennelma ja tämän hallituksen suuri julkisen talouden tervehdyttämisohjelma yhdessä ovat haastava paketti, samalla kun sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ovat hyvinvointijärjestelmämme ydintä, Purra on kommentoinut opposition arvostelua HS:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)