Verkkouutiset

Savu nousee Luhanskissa iskun jälkeen väitetysti kuvatulla videolla. Kuvakaappaus/X

SCALP-ohjuksen kerrotaan osuneen Venäjän sotilasjohdon kokoukseen

Satelliittikuvat paljastavat rakennuksen tuhoutuneen täysin iskussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan väitetään osuneen korkeiden venäläisupseerien kokouspaikkana toimineeseen rakennukseen miehitetyllä Luhanskin alueella.

Luhanskin ”sisäministeriön” rakennukseen maanantaina kohdistunut isku tehtiin tiettävästi ranskalaisilla SCALP-EG-ohjuksilla. Ne vastaavat ominaisuuksiltaan brittiläisiä Storm Shadow -ohjuksia. Alla näkyvät Planet Labsin satelliittikuvat ennen iskua ja kolme tuntia sen jälkeen näyttävät kohteen tuhoutuneen täysin.

Iskun saldosta ei ole vahvistettua tietoa. Sosiaalisessa mediassa liikkuvien tietojen mukaan hyökkäyksessä olisi saanut surmansa jopa 13 venäläistä ja haavoittunut 26. Heidän joukossaan on väitetysti ollut useita paikalla kokoustaneita korkeita upseereita.

Vahvistamattomien tietojen mukaan iskussa olisi joko saanut surmansa tai haavoittunut kenraalieversti Gennadi Anashkin.

X-palvelussa ja Telegramissa on julkaistu videoita, joissa näytetään SCALP-ohjuksen kappaleita ja tuhoja iskupaikalla (alla).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)