Verkkouutiset

Taistelupanssarivaunu Leopard 2A6 ja moottoripyörälähetti harjoituksessa Niinisalon varuskunnassa 3. marraskuuta 2022. LEHTIKUVA / JUSSI PARTANEN

Sauli Niinistö tarkastaa maavoimien pääsotaharjoituksen

Ohjelmassa on muun muassa harjoitusjoukkojen hyökkäys- ja puolustustaisteluun tutustumista.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tarkastaa maavoimien Kontio 22 -pääsotaharjoituksen 28.–29. marraskuuta 2022 Pohjois-Karjalassa.

– Tarkastuskäynnin aikana presidentti Niinistö seuraa harjoitusta maastossa sekä keskustelee puolustusvoimien henkilökunnan, varusmiesten ja harjoitukseen osallistuvien reserviläisten kanssa. Ohjelmassa on muun muassa harjoitusjoukkojen hyökkäys- ja puolustustaisteluun tutustumista, tiedotteessa todetaan.

Kontio 22 on maavoimien vuoden 2022 pääsotaharjoitus. Harjoituksen tavoitteena on kehittää maavoimien suorituskykyjen ja aselajien yhteistoimintaa sekä sotilaiden valmiutta toimia nopeassa tilannekehityksessä yhdessä ilmavoimien ja Rajavartiolaitoksen joukkojen kanssa.

Harjoitukseen osallistuu noin 8 000 sotilasta, joista noin 4 800 on varusmiehiä ja 2 000 reserviläisiä. Osa reserviläisistä toimii harjoituksessa kouluttajina.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS