Verkkouutiset

Venäläiskone liekeissä Pihkovan lentokentällä. / Telegram

Satelliittikuvat paljastavat tuhot Pihkovan lentokentällä

Useiden sotilaskuljetuskoneiden on vahvistettu vaurioituneen lennokki-iskussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukraina on iskenyt viime päivinä kymmenillä lennokeilla eri puolilla Venäjää sijaitsevia kohteita vastaan.

Viime sunnuntaina neljän Su-30-hävittäjän ja yhden MiG-29-hävittäjän väitettiin vaurioituneen Kurskissa tehdyssä iskussa. Lennokkien kerrottiin vaurioittaneen myös kahta Pantsir-ilmatorjuntajärjestelmää ja S-300-ilmatorjuntapatterin tutkalaitteita.

Ainakin neljän Il-76-sotilaskuljetuskoneen kerrottiin vaurioituneen keskiviikon vastaisena yönä lähellä Viron rajaa sijaitsevan Pihkovan lentokentällä.

Sosiaalisessa mediassa jaettiin lentokentältä kuvattuja videoita, joissa näkyi liekeissä oleva Il-76-kone.

Radio Free Europe on jakanut viestipalvelu X:ssä satelliittikuvia, jotka on otettu Pihkovan lentokentällä lennokkien iskuaallon jälkeen. Ilmailuasiantuntija Anatoli Khraptsinskin mukaan ainakin kahdessa Il-76-koneessa on nähtävissä mittavia vaurioita.

Satelliittikuvassa erottuu musta läiskä yhden koneen keskiosassa. Toisen kuljetuskoneen lähettyvillä oli kuvaushetkellä kaksi paloautoa. Pilvisen sään vuoksi kaikkia aiheutuneita tuhoja ei välttämättä vielä näkynyt.

– Voimme nähdä, että alue lähellä siipiä on vaurioitunut. Lennokit todennäköisesti osuivat siinä sijaitseviin lentokoneen polttoainetankkeihin. Koneet on vietävä mittaviin korjauksiin, joissa kestää ainakin 2–3 kuukautta, Khraptsinski toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)