Verkkouutiset

Tu-95 -pommikone. LEHTIKUVA / HANDOUT / ROYAL AIR FORCE

Satelliittikuvat näyttävät: Venäjä siirtänyt lisää pommikoneita Suomen lähelle

Olenjan tukikohdasta käsin on tehty ohjusiskuja Ukrainaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä on siirtänyt uusien satelliittikuvien perusteella lisää pommikoneita Murmanskin lähellä sijaitsevaan Olenjan tukikohtaan, kertoo Defence Express.

Kuvat on otettu 15. toukokuuta. Niissä näkyy kaksitoista Tu-95 -pommikonetta, kolmetoista Tu-22M3 -yliäänipommittajaa, yksi Tu-160 -pommittaja ja kaksi An-12 -sotilaskuljetuskonetta.

Olenjan tukikohta on linnuntietä pitkin vain noin 160 kilometrin päässä Suomen itärajasta ja Korvatunturista. Tukikohdasta käsin on tehty laajoja ohjusiskuja Ukrainaan.

Britannian ja Ukrainan puolustusministeriöt ovat arvioineet, että Venäjällä on 40 kappaletta sekä Tu-95 -pommikoneita että Tu-22M3 -pommittajia.

Defence News kirjoittaa, että tähän tietoon nojaten venäläiset ovat siirtäneet jo kolmanneksen taisteluvalmiista pommikoneistaan Olenjan tukikohtaan. Tämä voi viitata siihen, että Venäjä valmistautuu uusiin hyökkäyksiin Ukrainan kriittistä infrastruktuuria vastaan. An-12 -koneen ilmestyminen tukikohtaan saattaa viitata siihen, että Olenjaan on toimitettu risteilyohjuksia.

Venäjän on arvioitu siirtäneen pommikoneitaan Olenjan tukikohtaan turvaan Ukrainan lennokki-iskuilta.

LUE MYÖS: 
Ukrainaan iskettiin tukikohdasta Suomen läheltä, asiantuntijalta varoitus

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)