Verkkouutiset

Vantaanjoki virtaa poutaisella säällä Vanhankaupunginkoskella Helsingissä 7. kesäkuuta 2024. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Sataako vai paistaako? Juhannuksen ennuste yhä epävarma

Lähipäivien sää jatkuu vaihtelevana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sää jatkuu vaihtelevana aurinkoisen sään ja sateiden vuorotellessa, mutta lämpötilat kohoavat hieman viikonlopun ja juhannusviikon alun aikana, sääpalvelu Foreca kertoo.

Juhannuksen säästä ei ole vielä varmuutta, sillä ennusteet ovat vaihdelleet merkittävästi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Juhannusviikon ja myös juhannuksen sää on epävakaista ja huonosti ennustettavissa. Juhannuksen ennusteet ovat heitelleet viileästä ja kaatosateisesta poutaiseen ja helteiseen. Tuoreimpien ennusteiden mukaan todennäköisin olisi näiden välimuoto: Suomen yli liikkuisi sadealueita, mutta osassa maata ja ajoittain sää olisi myös aurinkoista. Lämpötilat riippuvat paljon pilvisyydestä ja sateisuudesta. Sateissa lämpötila jäisi koko maassa selvästi alle 20 asteen, kun taas aurinkoisella säällä olisi luvassa laajalla alueella yli 20 asteen lämpötiloja, vaikka ei välttämättä hellelukemia, toteaa Forecan meteorologi Joanna Rinne blogissa.

Helteellä tarkoitetaan vähintään 25,1 asteen lämpötilaa.

Alkavaa viikonloppua vietetään epävakaisessa säässä. Perjantaina ja lauantaina päivälämpötilat pysyttelevät eri puolilla maata alle 20 asteessa. Myös sade- ja ukkoskuuroja on tiedossa.

Sunnuntaiksi sää lämpenee jonkin verran.

– Pilvisyys vaihtelee sunnuntaina puolipilvisestä pilviseen. Suuressa osassa maata on poutaa, vaikka paikoin tulee sadekuuroja. Lisäksi maan länsiosaan leviää päivän mittaan etelän puolelta sadealue. Päivälämpötila on enimmäkseen 18–22 astetta, Joanna Rinne ennustaa.

Ensi viikolla eli juhannusviikolla sää näyttää lämpenemisen merkkejä. Tämän hetken ennusteen mukaan maanantaina maan länsi- ja pohjoisosassa on pilvisempää, muualla maassa pilvisyys vaihtelee. Sateitakin on liikkeellä.

– Hajanainen sadealue liikkuu maan länsi- ja pohjoisosan yllä. Päivälämpötila on aurinkoisemmilla alueilla enimmäkseen 21–24 astetta, pilvisillä alueilla enimmäkseen 16–21 astetta. Maanantaina iIlalla myös maan eteläosaan leviää etelästä sateita, Rinne sanoo.

Tiistaista eteenpäin Suomessa vaihtelevat Rinteen mukaan näillä näkymin aurinkoisempi sää ja pienempikokoiset pilvisyys- ja sadealueet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)