Verkkouutiset

Kokoomuksen Sari Sarkomaa eduskunnan täysistunnossa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Sari Sarkomaa: Pelkkä mitoituksen siirtäminen ei ratkaise hoitajapulaa

Kansanedustajan mukaan hoivapalveluiden tilanne on epäinhimillinen.

Kokoomuksen kansanedustajan Sari Sarkomaan mukaan hallituksen päätös porrastaa ympärivuorokautisen hoivan hoitajamitoitusta ei ratkaise ongelman juurisyytä, vakavaa hoitajapulaa.

– Asiantuntijoiden mukaan se jarruttaa hoitopaikkojen sulkemiskierrettä, mutta se ei tuo lisää hoitajia eikä korjaa syntynyttä vanhuspalvelukriisiä, Sari Sarkomaa sanoi tänään eduskunnan välikysymyskeskustelussa.

Kansanedustajan mukaan hoivapalveluiden tilanne on epäinhimillinen.

– Kun henkilöstöpula on kaikkialla, ei hoitajia riitä hoitajamitoituksen täyttämiseen. Hoitopaikkoja joudutaan sulkemaan, kotihoidossa työskennellään yhä useammin vajaalla henkilöstöllä, Sarkomaa sanoi.

Sarkomaa ei ollut tyytyväinen hallituksen päätöksiin hoitajapulan ratkaisemiseksi. Hän esitti puheen päätteeksi hallitukselle epäluottamusta.

– Ilman vahvoja, hallituksen konkreettisia toimia voimaantulon siirtäminen on vain vastuun pakoilua ja osoitusta hallituksen toimintakyvyttömyydestä. Hallituksen on kyettävä omalla vahtivuorollaan esittämään keinot turvata henkilöstön saatavuus ja korjata jo nyt tapahtunut palveluiden heikkeneminen.

– Voimaantulon siirto ostaa vain vähän aikaa toimille ja jos toimettomuus jatkuu, on pian taas edessä tilanne, jossa lisää hoivapaikkoja suljetaan ja yhä useampi vanhus jää yksin ilman palvelua, Sarkomaa sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS