Verkkouutiset

Raumalla ilmestyvä sanomalehti Länsi-Suomi aiotaan yhdistää samaksi tuotteeksi Porissa ilmestyvän Satakunnan Kansan kanssa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Sanoma suunnittelee lehtiensä yhdistämistä, 17 voi menettää työnsä

Mediakonsernin mukaan muutokset ovat välttämättömiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mediakonserni Sanoma suunnittelee omistamiensa Satakunnan Kansan ja Länsi-Suomen yhdistämistä. Yhtiö kertoo asiasta tiedotteessa.

Uuden Satakunnan Kansa Länsi-Suomi -lehden suunnitellaan ilmestyvän ensimmäisen kerran 1. helmikuuta 2024. Suunnitelman mukaan Länsi-Suomen ja kaupunkilehti Raumalaisen toimitukselliset toiminnot organisoitaisiin osaksi Satakunnan yhteistoimitusta Sanoma Media Finlandin uutis- ja featuremedia -yksikössä.

Tuotefuusion ja toimintojen uudelleenorganisoimisen suunnittelun vuoksi Sanoma käynnistää muutosneuvottelut. Neuvotteluiden piirissä ovat kuluttajamyynnin, asiakaspalvelun, mediamyynnin ja toimituksellisen henkilöstön vakituisessa työsuhteessa olevat toimihenkilöt ja journalistit, yhteensä 28 henkilöä.

Toiminnan uudelleenjärjestelyt voivat johtaa arviolta 17 henkilön irtisanomiseen.

Muutosneuvottelut eivät koske uutispäällikköä eivätkä varhais- ja suorajakelun toimihenkilöitä ja jakajia.

Suunnitellun muutoksen tavoitteena on yhtiön mukaan vahvistaa elinvoimaista alueellista journalismia ja parantaa mainonnan tavoittavuutta.

– Muutokset ovat välttämättömiä paikallisen, riippumattoman uutisoinnin jatkuvuuden kannalta. Digitaalinen journalismi ja asiakkaan tarpeisiin vastaaminen tässä taloustilanteessa edellyttävät isoja panostuksia, joita pienessä yksikössä on vaikeampi toteuttaa, sanoo Sanoma Media Rauma Oy:n mediajohtaja Reima Numminen tiedotteessa.

Muutosneuvottelut alkavat 17. lokakuuta ja kestävät arviolta kuusi viikkoa. Päätös toimintojen uudelleenjärjestelyistä ja niistä aiheutuvista mahdollisista henkilöstövaikutuksista tullaan tekemään muutosneuvotteluiden käymisen jälkeen.

Molempien lehtien ilmestyminen jatkuu normaalisti. Sanoma lupaa tiedottaa tilauksiin kohdistuvista muutoksista lukijoita, kun suunnitelmat ovat valmiina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)