Verkkouutiset

Huippukokous järjestetään Prahan linnassa. WIKIMEDIA COMMONS

Sanna Marin tapaa Ukrainan pääministerin Prahassa

Tapaaminen on osa Tšekissä pidettävää huippukokousta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) osallistuu kahteen huippukokoukseen, jotka ovat EU:n puheenjohtajamaan Tšekin pääkaupungissa Prahassa tämän viikon torstaina ja perjantaina. Asiasta kertoo valtioneuvoston kanslia tiedotteessa.

Torstaina järjestetään ensimmäistä kertaa Euroopan poliittisen yhteisön kokous, ja perjantaina Eurooppa-neuvoston jäsenten epävirallinen kokous. Kokous järjestetään Tšekin presidentin virka-asunnossa Prahan linnassa.

Kokouksen ohjelmassa on avaus- ja päätösistuntojen ohella temaattisia pyöreän pöydän pienryhmäkeskusteluja, joiden aiheina ovat turvallisuus ja vakaus sekä talous, energia ja ilmasto. Kokoukseen osallistuvat EU-maiden päämiesten lisäksi 17 EU:n ulkopuolisen eurooppalaisen maan johtajat.

EU-maiden lisäksi kokoukseen on kutsuttu Albania, Armenia, Azerbaidzhan, Bosnia-Hertsegovina, Georgia, Islanti, Kosovo, Liechtenstein, Moldova, Montenegro, Pohjois-Makedonia, Norja, Serbia, Sveitsi, Turkki, Ukraina ja Britannia.

Epävirallisen Eurooppa-neuvoston asialistalla ovat Ukraina sekä energia- ja talouskysymykset. Epävirallisessa kokouksessa ei tehdä päätöksiä. Kokouksen aiheisiin palataan lokakuun Eurooppa-neuvoston kokouksessa.

Kokouksen yhteydessä  Marin tapaa Prahassa erikseen Ukrainan pääministeri Denys Shmyhalin. He ovat tavanneet toukokuussa Kiovassa ja Varsovassa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS