Verkkouutiset

Pääministeri Sanna Marin (SDP) saapuu hallituksen iltakouluun Säätytalolle Helsingissä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Sanna Marin: SDP tavoittelee esiopetuksen laajentamista kaksivuotiseksi

Pääministerin mukaan kaksivuotinen esiopetus lisäisi koulutuksen tasa-arvoa.

Pääministerin ja SDP:n puheenjohtajan Sanna Marinin mukaan puolueen tavoitteena on ensi kaudella vahvistaa peruskoulua.

– Tavoitteena on se, että kaikissa kouluissa ympäri Suomen on mahdollisuus laadukkaaseen opetukseen ja perustaitojen oppimiseen.

– Tällä hallituskaudella aloitettua työtä perusopetuksen laadun, tasa-arvon ja oppimistulosten parantamiseksi tulee jatkaa lähikouluperiaatetta vahvistaen, pääministeri Marin sanoi SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kuopiossa.

SDP tavoittelee esiopetuksen laajentamista kaksivuotiseksi. Marinin mukaan nyt käynnissä olevat kokeilut kaksivuotisesta esiopetuksesta ovat olleet lupaavia.

– Kaksivuotisella esiopetuksella voimme vahvistaa lasten oppimismahdollisuuksia ja luoda yhdenvertaiset edellytykset onnistuneelle koulupolulle.

Pääministerin mukaan kaksivuotisella esiopetuksella on mahdollista lisätä koulutuksellista tasa-arvoa, sillä jo viisivuotias lapsi pääsisi varhaiskasvatuksen ja koulupolun piiriin.

– Esiopetus on maksutonta, joten se pienentäisi myös perheiden varhaiskasvatusmaksuja.

SDP haluaisi myös uudistaa oppimisen tuen kattamaan saumattomasti koko koulupolun varhaiskasvatuksesta aina korkeakoulutukseen asti.

– Oppimisvaikeuksien varhainen tunnistaminen ja oikea-aikainen tuki läpi koulupolun ovat tärkeää perustaitojen oppimiseksi ja jatko-opintojen mahdollistamiseksi.

LUE MYÖS:
SDP kokoomuksen linjalle – esittää maksutonta esiopetusta

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS