Verkkouutiset

Sanna Marin 22.3.2020: Emme pyri pysäyttämään tautia

Pääministeri sanoi maaliskuussa, ettei koronalle pysty tekemään mitään.

SDP:n puheenjohtajan pääministeri Sanna Marinin suhtautuminen koronakriisiin oli ainakin aluksi erilainen kuin mitä esimerkiksi viimeaikaisesta uutisoinnista on saattanut käsittää.

- Emme pysty pysäyttämään tautia, emmekä pyri siihen, koska se on mahdotonta. Pyrimme hillitsemään taudin etenemistä, huolehtimaan terveydenhuollon kantokyvystä kaikissa tilanteissa ja suojaamaan riskiryhmät, Sanna Marin sanoi koronasta Iltalehdessä 22. maaliskuuta 2020.

Haastattelun johdosta Sanna Marinin asenteen arvosteltiin tuolloin olevan se, että tautia ei edes pyritä tukahduttamaan tai estämään, vaan hidastamaan tai ”hallinnoimaan” Ruotsin malliin laumasuojaa tavoitellen.

Tuollainen linja on viimeistään nyt todettu epäonnistuneeksi. Samoja syytöksiä esitetään edelleen, kun toisen aallon myötä hillintälinjan on tulkittu täysin epäonnistuneen.

Sanna Marinin ja entisen kansliapäällikkö Martti Hetemäen tuoreempaa kirjeenvaihtoa koronatilanteesta on julkistettu, kun sekä Helsingin Sanomat että Yleisradio osasivat jostain syystä samaan aikaan tehdä tietopyynnöt tietyistä pääministerin maileista. Niissä Marin totesi muun muassa, että ”olen syvästi turhautunut siihen, ettei tilanteen vakavuutta laajasti ymmärretä. Hallituksen sisälläkin on vaikeuksia saada riittäviä toimia läpi eri puolueiden epäröinnistä johtuen”.

LUE MYÖS:
Sanna Marin 27.2.2020: Koronaan varauduttu huolellisesti (VU 14.4.2020)

Uusimmat
MAINOS