Verkkouutiset

Ala-Saksin osavaltion rikostutkintaviraston vuonna 2016 julkaisema kuva kolmesta epäillystä RAF:n terroristista. (Photo by Handout / STATE OFFICE OF CRIMINAL INVESTIGATIONS LOWER SAXONY / AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT

Saksan poliisi pidätti vuosikymmeniä pakoilleen Punaisen armeijakunnan terroristin

65-vuotias Daniela Klette kuului terroristijärjestön kolmanteen sukupolveen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan poliisi on pidättänyt vuosikymmeniä viranomaisia piileskelleen naisen, jonka epäillään kuuluneen äärivasemmistolaiseen terroristijärjestö Punaiseen Armeijakuntaan (RAF), kertovat muun muassa Saksan yleisradioyhtiö ARD:n uutisohjelma Tagesschau sekä Saksan radion ulkomaanpalvelu Deutsche Welle.

Ala-Saksin osavaltion syyttäjälaitos kertoi Deutsche Wellelle, että 65-vuotias Daniela Klette pidätettiin maanantaina Berliinissä. Hän oli piileskellyt poliisia 1990-luvulta lähtien.

Saksan syyttäjäviraston mukaan Klette on yksi kolmesta RAF:n kuuluneista elossa olevista terroristeista, jota on pidempään etsitty. Kaksi muuta kateissa olevaa RAF-terroristia ovat Ernst-Volker Staub ja Burkhard Garweg.

Viranomaiset syyttävät Kletteä, Staubia ja Garwegia murhan yrityksestä ja useista aseellisista ryöstöistä vuosina 1999-2016.

Kolmikon epäillään kuuluneen niin sanottuun RAF:n kolmanteen sukupolveen. RAF tunnetaan myös nimellä Baader-Meinhof -ryhmä.

1970- ja 1980-luvuilla RAF oli silloisen Länsi-Saksan johtava terroristijärjestö, jonka syyksi on luettu 34 murhaa sekä useita kidnappauksia. Viranomaisten mukaan RAF:n iskuissa on lisäksi haavoittunut 200 ihmistä.

Vuonna 1998 RAF ilmoitti julkisesti lopettavansa toimintansa. Saksan tiedotusvälineiden mukaan ei ole todisteita, että ryhmä olisi tällä hetkellä toiminnassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)