Verkkouutiset

Saksa on toimittanut Ukrainalle raskasta aseistusta kuten haupitseja. LEHTIKUVA / AFP Gregor Fischer

Saksan demarien vasemmisto vaatii rauhaa Venäjän kanssa

SPD:n vasemman siiven mukaan "eskalaatiokierre tulee katkaista" ja Ukrainan tukeminen lopettaa.

Saksan sosiaalidemokraattisen puolueen vasemmistosiipi SPD-Linke on jättänyt liittokansleri Olaf Scholzin hallitukselle vetoomuksen, jonka otsikko kuuluu ”Aseiden tulee vaieta!”, kertoo Spiegel.

Vetoomuksessa vaaditaan ”nopeinta mahdollista tulitaukoa” Ukrainaan ja rauhanneuvotteluja Venäjän kanssa.

Allekirjoittajina on useita SPD:n liittopäiväedustajia, mutta myös europarlamentaarikkoja ja osavaltioiden maapäiväedustajia. Joukossa ovat muun muassa entinen Bremenin pääministeri Carsten Sieling ja Dortmundin ylipormestari Thomas Westphal.

– Sodan jatkaminen lisää vain ihmisuhreja ja tuhoa. Me tarvitsemme tulitauon niin nopeasti kuin mahdollista, jotta voidaan aloittaa varsinaiset rauhanneuvottelut.

SPD-poliitikot haluavat ”globaalia liennytystä”, joka on mahdollista ainoastaan Vladimir Putinin kauden jälkeen, mutta ”perustuen epämukavien tosiasiain tunnustamiseen tulee löytää Venäjän hallituksen modus vivendi sodan eskaloitumisen estämiseksi”.

Vetoomuksen allekirjoittavat vastustavat Ukrainan aseistamisen jatkamista ja raskaiden aseiden toimittamista Ukrainaan varoittaen ydinsodan vaarasta.

– Eskalaatiokierre tulee lopettaa, vaaditaan vetoomuksessa.

Saksan vasemmistodemarit haluavat Saksan aloittavat diplomatian ja yhteistyön muiden maiden kanssa, jotta ”saataisiin välittäjä sodan osapuolten välille. Erityisesti tällaisena mahdollisena välittäjänä he näkevät Kiinan.

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)